Војни званичник одбио послушност

Саветник за националну безбедност председника САД Џон Болтон саопштио да је војни аташе Венецуеле у УН формално признао Гваида за председника.

Свијет 21.02.2019 | 08:23
Војни званичник одбио послушност
Болтон је тиме, оцењују агенције, појачао притисак на актуелног венецуеланског председника Николаса Мадура, чији легитимитет оспорава председник Националног парламента и лидер опозиције Хуан Гваидо, али и бројне земље на челу с Америком.

Војни аташе у УН, пуковник Педро Чиринос, објавио је да формално признаје Хуана Гваида за председника, написао је Болтон на Твитеру. 

Иначе, од како је кренула политичка криза у Венецуели, када се Гваидо на демонстрацијама прогласио за новог председника, главни тас на ваги била је војска. Међутим, генерали су стали иза Мадура, који је реизабран за председника на оиозборима чији легитимитет се одавно доводио у питање. 

Уколико се покаже као тачно то што је написао Болтон, то ће бити први војни званичник Венецуеле који се окренуо против свог врховног команданта.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

777

21.02.2019 07:30

Бацање прашине у очи ових љигавих Амера, гамад гдје су се год појавила направила су зло и бједу под плаштом демократије,људских права,доће цица на колица и у њиховој земљи, ни једно царство није до вјека трајало.

ОДГОВОРИТЕ