Indija: On ima 94 djece i 34 žene

Ziona Čana je "najbogatiji čovek na svetu": sa 39 žena, 94 dece i 33 unučadi sa kojima živi u četvorospratnoj kući, ovaj Indijac je trenutno glava najveće porodice na svetu.

Svijet 21.02.2019 | 08:04
Indija: On ima 94 djece i 34 žene
Najveća indijska porodica se sastoji od 39 žena, 94 dece, 14 snajki i 33 unučadi, na čelu sa "najbogatijim čovekom", Zionom Čanom, u selu Baktvang u indijskoj državi Mizorama.

U četvorospratnoj palati koja ima čak 100 soba žive četiri generacije, a brojnost porodice još nije konačna. Naime, Čana tvrdi nije isključeno još neko proširenje porodice, jer, kako kaže, ne želi da propusti nijednu priliku za brak.Žene dele spavaonice, a kako bi svaka od njih dobila priliku da noć provede sa svojim suprugom postoji raspored", najmlađe žene su smeštene bliže spavaćoj sobi glave porodice, dok su starije smeštene nešto dalje u kući.

"Mi ostajemo uz Zionu jer je on najvažnija osoba u porodici, a osim toga je i najzgodniji muškarac u selu", objašnjava Rinkmini (35), jedna od Čana žena.Sloga, poštovanje i ljubav vladaju u porodici Čana, čija je organizacija nalik na vojnu - žene zajedno pripremaju obroke pod komandom najstarije, Zatiangi. Nahraniti ovako brojnu porodicu nije lako, pa se dnevno sprema oko 70 kilograma mesa i 50 kilograma pirinča.

Jedan od Zionovih sinova insistirao je da njegov otac oženi siromašne žene iz svog sela kako bi brinuo o njima."Osećam se kao božiji miljenik, jer mi je dao toliko dece o kojima se staram''.

Gospodin Čana je i vođa hrišćanske sekte u okviru koje je dozvoljeno da muškarac ima onoliko žena koliko želi. Tokom jedne godine Ziona je oženio čak deset žena, a naglasio je da zarad proširenja svoje "sekte” namerava da ode i u Ameriku da bi se oženio ponovo.

(Kurir.rs/ Nacionalna geografija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vuk

21.02.2019 09:05

Nema to veze sa brakom ni porodicom, jer da ima samo jednu ženu i jedan pravi brak, i ta jedna bi mu se smučila s vremena na vrijeme..

ODGOVORITE
Name

XXL

21.02.2019 09:54

DOBAR JE..TAKVI BI TREBALI MAMA U RS..ON BI J.... MAMU BIJELOJ KUGI..AL GDJE BI ONDA TOLIKI STALI NA MALOJ TERITORIJI..? HAAHA

Name

Hahahaha

21.02.2019 10:50

Ne sumnjam da ce nedostajati duhovitih komentara.

Name

sta reci

21.02.2019 12:49

Mislim da su ipak u pitanju skromna dijeca, zamislite da svakome mora dati prvo po tri miliona da se ne drogira, pa zatim firmu da pljacka budjet, pa plantaze....

ODGOVORITE