Džordž kao MVP, Vestbrukov "kvadripl-dabl"!

Tander osvojio Teksas! Košarkaši Oklahoma Siti Tandera pobedili su Hjuston Roketse na gostovanju rezultatom 117:112.  Klipersi nadoknadili -28 i preko Bostona oborili rekord franšize.  Los Anđeles Klipersi su pobedom od 123:112 i preokretom protiv Boston Seltiksa postavili novi rekord franšize.

Košarka 10.02.2019 | 09:00
Džordž kao MVP, Vestbrukov "kvadripl-dabl"!
Oklahoma je došla do pobede posle nestvarnog preokreta, nakon zaostatka od 23 poena koji su imali tokom treće četvrtine.

Hjuston je već u prvom poluvremenu došao do 26 poena prednosti i bio znatno bolji rival, ali se sve raspalo za domaćina iz Teksasa u nastavku igre. Tander je, iako je gubio sa pomenutih 23 razlike u trećem kvartalu, pred poslednjih 12 minuta meča ušao u egalu.

U četvrtoj četvrtini viđena je rezultatska "klackalica" i po nekoliko smena u vođstvu, ali je na kraju ipak Oklahoma bila zadovoljnija rešivši meč u svoju korist serijom od 6:0. 

Tander je do pobede vodio nezaustavljivi MVP kandidat Pol Džordž sa 45 poena (12/22 iz igre) i 11 skokova. Rasel Vestbruk se istakao sa 21 poenom (8/21), 12 skokova i 11 asistencija, dok je uspeo da zabeleži i deset izgubljenih lopti, ali ostao bez zvaničnog takozvanog kvadripl-dabla, s obzirom da se "prodate" lopte ne računaju u potrebnu kategoriju. 

Kod Hjustona najefikasniji je još jedanput bio Džejms Harden, koji je imao 42 poena (11/28). Kris Pol je bio na ivici tripl-dabla i na kraju je završio sa 18 poena, deset skokova i devet asistencija, dok je dabl-dabl od 17 poena i 12 skokova upisao Kenet Farid.

Klipersi nadoknadili -28 i preko Bostona oborili rekord franšize. Los Anđeles Klipersi su pobedom od 123:112 i preokretom protiv Boston Seltiksa postavili novi rekord franšize.

Klipersi su uspeli da nadoknade čak 28 poena zaostatka i postavili novi rekord franšize po veličini nadoknađenog minusa, samo nedelju dana nakon što su uspeli da se vrate od -23 protiv Detroit Pistonsa i slave istom razlikom.

Novi Klipersi, koji su uoči isteka prelaznog roka napravili nekoliko promena, odigrali su izvanredno drugo poluvreme i naneli drugi težak poraz Bostonu, koji je u TD Gardenu poražen i od Lejkersa u njihovom prethodnom duelu. 

Meč je obeležila povreda Kajrija Irvinga, najboljeg igrača domaćih, koji je tokom druge četvrtine morao da napusti teren zbog povrede levog kolena. 

Klipersima je egal tokom četvrte deonice donela akvizicija iz Filadelfije Lendri Šemet sa dve trojke, dok je meč "prelomio" Patrik Beverli. 

Danilo Galinari je upisao 19 poena, deset skokova i četiri asistencije, Montrezl Herel je imao 21 poen i šest skokova, Šemet je postigao 17, a Lu Vilijams 15 poena. 

Svoj potencijal još jedanput je demonstrirao do nedavno član Lejkersa, hrvatski košarkaš i bivši centar Mega Bemaksa Ivica Zubac. On je bio blizu dabl-dabla i meč je završio sa 12 poena i devet skokova. 

Za poražene istakli su se Gordon Hejvord sa 19, Teri Rouzir i Džejson Tejtum sa 16, Markus Moris sa 15 i povređeni Irving sa 14 poena.



Toronto Reptorsi pobedili su Njujork Nikse u Medison Skver Gardenu sa 104:99 u meču na kojem je debitovao španski centar Mark Gasol.

Niksi, najgora ekipa cele lige, su pružili otpor veći od očekivanom i čak vodili tokom poslednje četvrtine, u jednom navratu, ali na kraju ipak ostali "bez gasa" da savladaju drugoplasiranu ekipu Istoka. Ovo je bio 16. poraz u nizu za tim iz "Velike jabuke".

Kajl Lauri je upisao 22 poena, Serž Ibaka 15, a Norman Pauel i Deni Grin po 14. Kavaj Lenard je ubacio tek 11, dok je debitant Gasol meč završio za 19 minuta sa sedam poena i šest skokova.

Njujoršku ekipu je predvodio ruki Kevin Noks sa 20 poena, a pratili su ga Mičel Robinson sa 15 poena i sedam skokova, Kadim Alen sa 14, te Denis Smit Junior sa 13 poena. Diandre Džordan je upisao deset poena i 18 uhvaćenih lopti.



Indijana je slavila protiv Klivlenda na domaćem parketu sa 105:90 i upisala petu pobedu zaredom, posle četiri uzastopna neuspeha. Klivlendu je ovo bio četvrti poraz u nizu. 

Indijana je bila bolja od početka do kraja, o čemu govori podatak da su Kavsi prvi, i jedini put vodili pri rezultatu 5:4, a da je prednost Pejsersa iznosila 17 poena već posle 20 minuta igre. 

Najbolji kod domaćin bio je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović sa 23 poena, Deren Kolison je upisao 18 poena i devet asistencija, dok je Domantas Sabonis imao dabl-dabl od 13 poena i deset skokova. 

Kavse je predvodio Džordan Klarkson sa 18, a po 16 poena upisali su Kolin Sekston i Leri Nens Junior. Nedavno oporavljeni Kevin Lav ponovo nije nastupao za svoj tim.

Rezultati:

Indijana – Klivlend 105:90
Atlanta – Šarlot 120:129
Njujork – Toronto 99:104
Boston – Klipers 112:123
Čikago – Vašington 125:134
Memfis – Nju Orleans 99:90
Hjuston – Oklahoma 112:117
Milvoki – Orlando 83:103

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar