Џорџ као МВП, Вестбруков "квадрипл-дабл"!

Тандер освојио Тексас! Кошаркаши Оклахома Сити Тандера победили су Хјустон Рокетсе на гостовању резултатом 117:112.  Клиперси надокнадили -28 и преко Бостона оборили рекорд франшизе.  Лос Анђелес Клиперси су победом од 123:112 и преокретом против Бостон Селтикса поставили нови рекорд франшизе.

Кошарка 10.02.2019 | 09:00
Џорџ као МВП, Вестбруков "квадрипл-дабл"!
Оклахома је дошла до победе после нестварног преокрета, након заостатка од 23 поена који су имали током треће четвртине.

Хјустон је већ у првом полувремену дошао до 26 поена предности и био знатно бољи ривал, али се све распало за домаћина из Тексаса у наставку игре. Тандер је, иако је губио са поменутих 23 разлике у трећем кварталу, пред последњих 12 минута меча ушао у егалу.

У четвртој четвртини виђена је резултатска "клацкалица" и по неколико смена у вођству, али је на крају ипак Оклахома била задовољнија решивши меч у своју корист серијом од 6:0. 

Тандер је до победе водио незаустављиви МВП кандидат Пол Џорџ са 45 поена (12/22 из игре) и 11 скокова. Расел Вестбрук се истакао са 21 поеном (8/21), 12 скокова и 11 асистенција, док је успео да забележи и десет изгубљених лопти, али остао без званичног такозваног квадрипл-дабла, с обзиром да се "продате" лопте не рачунају у потребну категорију. 

Код Хјустона најефикаснији је још једанпут био Џејмс Харден, који је имао 42 поена (11/28). Крис Пол је био на ивици трипл-дабла и на крају је завршио са 18 поена, десет скокова и девет асистенција, док је дабл-дабл од 17 поена и 12 скокова уписао Кенет Фарид.

Клиперси надокнадили -28 и преко Бостона оборили рекорд франшизе. Лос Анђелес Клиперси су победом од 123:112 и преокретом против Бостон Селтикса поставили нови рекорд франшизе.

Клиперси су успели да надокнаде чак 28 поена заостатка и поставили нови рекорд франшизе по величини надокнађеног минуса, само недељу дана након што су успели да се врате од -23 против Детроит Пистонса и славе истом разликом.

Нови Клиперси, који су уочи истека прелазног рока направили неколико промена, одиграли су изванредно друго полувреме и нанели други тежак пораз Бостону, који је у ТД Гардену поражен и од Лејкерса у њиховом претходном дуелу. 

Меч је обележила повреда Кајрија Ирвинга, најбољег играча домаћих, који је током друге четвртине морао да напусти терен због повреде левог колена. 

Клиперсима је егал током четврте деонице донела аквизиција из Филаделфије Лендри Шемет са две тројке, док је меч "преломио" Патрик Беверли. 

Данило Галинари је уписао 19 поена, десет скокова и четири асистенције, Монтрезл Херел је имао 21 поен и шест скокова, Шемет је постигао 17, а Лу Вилијамс 15 поена. 

Свој потенцијал још једанпут је демонстрирао до недавно члан Лејкерса, хрватски кошаркаш и бивши центар Мега Бемакса Ивица Зубац. Он је био близу дабл-дабла и меч је завршио са 12 поена и девет скокова. 

За поражене истакли су се Гордон Хејворд са 19, Тери Роузир и Џејсон Тејтум са 16, Маркус Морис са 15 и повређени Ирвинг са 14 поена.



Торонто Репторси победили су Њујорк Никсе у Медисон Сквер Гардену са 104:99 у мечу на којем је дебитовао шпански центар Марк Гасол.

Никси, најгора екипа целе лиге, су пружили отпор већи од очекиваном и чак водили током последње четвртине, у једном наврату, али на крају ипак остали "без гаса" да савладају другопласирану екипу Истока. Ово је био 16. пораз у низу за тим из "Велике јабуке".

Кајл Лаури је уписао 22 поена, Серж Ибака 15, а Норман Пауел и Дени Грин по 14. Кавај Ленард је убацио тек 11, док је дебитант Гасол меч завршио за 19 минута са седам поена и шест скокова.

Њујоршку екипу је предводио руки Кевин Нокс са 20 поена, а пратили су га Мичел Робинсон са 15 поена и седам скокова, Кадим Ален са 14, те Денис Смит Јуниор са 13 поена. Диандре Џордан је уписао десет поена и 18 ухваћених лопти.



Индијана је славила против Кливленда на домаћем паркету са 105:90 и уписала пету победу заредом, после четири узастопна неуспеха. Кливленду је ово био четврти пораз у низу. 

Индијана је била боља од почетка до краја, о чему говори податак да су Кавси први, и једини пут водили при резултату 5:4, а да је предност Пејсерса износила 17 поена већ после 20 минута игре. 

Најбољи код домаћин био је хрватски кошаркаш Бојан Богдановић са 23 поена, Дерен Колисон је уписао 18 поена и девет асистенција, док је Домантас Сабонис имао дабл-дабл од 13 поена и десет скокова. 

Кавсе је предводио Џордан Кларксон са 18, а по 16 поена уписали су Колин Секстон и Лери Ненс Јуниор. Недавно опорављени Кевин Лав поново није наступао за свој тим.

Резултати:

Индијана – Кливленд 105:90
Атланта – Шарлот 120:129
Њујорк – Торонто 99:104
Бостон – Клиперс 112:123
Чикаго – Вашингтон 125:134
Мемфис – Њу Орлеанс 99:90
Хјустон – Оклахома 112:117
Милвоки – Орландо 83:103

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар