LŠ - Mađari sprečili "deža vi": Eger lako sa Zvezdom!

Ovoga puta Zvezda nije bila blizu iznenađenja.  Zvezda posle osam kola i dalje bez pobede u Ligi šampiona! Vaterpolisti Crvene zvezde pretprpeli su novi poraz u Ligi šampiona, pošto su izgubili na gostovanju Egeru 17:11 (6:2, 6:3, 2:4, 3:2).

Ostali sportovi 06.02.2019 | 21:20
LŠ - Mađari sprečili "deža vi": Eger lako sa Zvezdom!
Crvena zvezda je krajem januara protiv Egera u Beogradu odigrala sjajan meč i bila nadomak prvog boda u Ligi šampiona (12:13), ali dve nedelje kasnije - na gostovanju - Mađari nisu dozvolili ni nadu da je iznenađenje moguće.

Već do poluvremena su postigli 12 golova, nasuprot Zvezdinih pet, pa su u nastavku "oborilI" tempo utakmice i mirno je priveli kraju.

EGER - CRVENA ZVEZDA 17:11 (6:2, 6:3, 2:4, 3:2)

Za mađarskog predstavnika briljirao je grčki vaterpolista Vlahopulos sa šest golova, dok je jedan manje dodao i Hošnjažki. Bivši vaterpolista crveno-belih Strahinja Rašović postigao je jedan gol, dok se Marko Avramović nije upisao u strelce.

Zvezdu je predvodio Veljko Tankosić sa četiri gola, po dva su dodali Šulc i Vasić, dok su po jedan upisali Žeželj i Bursać.

Zvezda je poražena osmi put u u utakmici 8. kola A grupe.

Zvezda je ostala bez ijednog boda na začelju grupe, sa svih osam poraza, dok je mađarski tim sa Stahinjom Rašovićem i Markom Avramovićem, šampionima Evrope sa crveno-belima, stigao do četvrte pobede ove sezone.

Najefikasniji na meču bio je Agelos Vlahopulos sa šest golova, Norbert Hošnjanski dao je pet, Rašović jedan, a kod srpskog predstavnika najbolji je bio Veljko Tankosić sa četiri.

Crvena zvezda sledeći meč u Ligi šampiona ponovo igra u Madjarskoj, protiv Ferencvaroša 27. februara.

Tabela grupe "A": Pro Reko 21, Barseloneta 16, Breša 14, Ferencvaroš 13, Eger 12, Dinamo Moskva 6, Steaua 3, Crvena zvezda 0.

Tabela grupe "B": Jug 22, Palanuoto Sport Menadžment 16, Olimpijakos 12, Solnok 12, Mladost Zagreb 8, Špandau 7, Hanover 6, Jadran Split 3.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar