Najskuplji transfer u istoriji Njukasla!

Paragvajac Migel Almiron potpisao je petogodišnji ugovor sa "svrakama" i postao najskuplji igrač Njukasla u istoriji.

Fudbal 01.02.2019 | 10:15
Najskuplji transfer u istoriji Njukasla!
Njukasl je u četvrtak kompletirao transfer Migela Almirona iz Atlante junajteda!

Dvadesetčetvorogodišnji ofanzivni vezni igrač se pridružio "svrakama" iz američke MLS lige za nepotvrđen iznos, ali engleski mediji procenjuju da je u pitanju 21 milion funti (oko 24 miliona evra) što je za šest miliona više u odnosu na dosadašni najskuplji transfer 2015. godine koji je ostvario Majkl Oven.

Paragvajski reprezentativac je potpisao ugovor na pet sezona i ostaće na "Sent Džejms Parku" do leta 2024. godine. U nacionalnom dresu je zabeležio 13 nastupa, a prethodne sezone je u Atlanti postigao 13 golova uz 13 asistencija i pomogao ekipi da osvoji pehar Kupa MLS.

Karijeru je počeo u paragvajskom Sero Portenjo pre prelaska u argentinski Lanus u junu 2015. godine. Nakon sezone u Argentini preselio je u SAD, gde je noseći dres Atlante već u prvoj sezoni dobio epitet najboljeg "novajlije" u MLS ligi. Takođe, dvostruki je učesnik Ol-stara i dva puta je izabran u idealnih 11 u tamošnjem šampionatu.

"Imam veliku odgovornost da to što je bilo lepo za mene opravdam u budućnosti i pokušam da budem što bolji kako bih opravdao poverenje Njukasla", rekao je Almiron, koji će u Njukaslu nositi broj 24.

"Veoma sam srećan i želim što prije da upoznam nove saigrače. Premijer liga je veoma zahtevna, Njukasl je klub sa velikom istorijom, tu je i menadžer Rafa Benitez i to su glavni razlozi zbog kojih sam sada ovde".

Menadžer "svraka" Rafa Benitez je dodao da je Njukasl već neko vreme pratio Almirona.

"Sada imamo nekoga ko može da daje golove, ali i da aistira. Znamo da je MLS drugačija od Premijer lige, ali ima potencijal da uradi ono što mi očekujemo i ono što nam je potrebno. Od početka razgovora sa njim, mogu da kažem da je stvarno fokusiran i želi da napreduje, da bude uspešan i pomogne timu".

Njukasl je na 14. mestu na tabeli Premijer lige sa 24 osvojena boda, pet više od zone ispadanja.  

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar