Најскупљи трансфер у историји Њукасла!

Парагвајац Мигел Алмирон потписао је петогодишњи уговор са "свракама" и постао најскупљи играч Њукасла у историји.

Фудбал 01.02.2019 | 10:15
Најскупљи трансфер у историји Њукасла!
Њукасл је у четвртак комплетирао трансфер Мигела Алмирона из Атланте јунајтеда!

Двадесетчетворогодишњи офанзивни везни играч се придружио "свракама" из америчке МЛС лиге за непотврђен износ, али енглески медији процењују да је у питању 21 милион фунти (око 24 милиона евра) што је за шест милиона више у односу на досадашни најскупљи трансфер 2015. године који је остварио Мајкл Овен.

Парагвајски репрезентативац је потписао уговор на пет сезона и остаће на "Сент Џејмс Парку" до лета 2024. године. У националном дресу је забележио 13 наступа, а претходне сезоне је у Атланти постигао 13 голова уз 13 асистенција и помогао екипи да освоји пехар Купа МЛС.

Каријеру је почео у парагвајском Серо Портењо пре преласка у аргентински Ланус у јуну 2015. године. Након сезоне у Аргентини преселио је у САД, где је носећи дрес Атланте већ у првој сезони добио епитет најбољег "новајлије" у МЛС лиги. Такође, двоструки је учесник Ол-стара и два пута је изабран у идеалних 11 у тамошњем шампионату.

"Имам велику одговорност да то што је било лепо за мене оправдам у будућности и покушам да будем што бољи како бих оправдао поверење Њукасла", рекао је Алмирон, који ће у Њукаслу носити број 24.

"Веома сам срећан и желим што прије да упознам нове саиграче. Премијер лига је веома захтевна, Њукасл је клуб са великом историјом, ту је и менаџер Рафа Бенитез и то су главни разлози због којих сам сада овде".

Менаџер "сврака" Рафа Бенитез је додао да је Њукасл већ неко време пратио Алмирона.

"Сада имамо некога ко може да даје голове, али и да аистира. Знамо да је МЛС другачија од Премијер лиге, али има потенцијал да уради оно што ми очекујемо и оно што нам је потребно. Од почетка разговора са њим, могу да кажем да је стварно фокусиран и жели да напредује, да буде успешан и помогне тиму".

Њукасл је на 14. месту на табели Премијер лиге са 24 освојена бода, пет више од зоне испадања.  

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар