Zvezda i Milan Borjan: Bez dogovora u prvoj rundi!

Plata nije problem, ali jeste klauzula! Iskusni čuvar mreže želi da razmisli par dana o ponudi za produžetak ugovora sa srpskim šampionom.

Fudbal 26.01.2019 | 09:15
Zvezda i Milan Borjan: Bez dogovora u prvoj rundi!
Desni bek Filip Stojković je blindiran još u decembru, baš kao i Milan Pavkov, danas je ugovor sa Crvenom zvezdom produžio i kapiten Vujadin Savić. Poslednji pazl savršeno obavljenog posla kada su u pitanju ostanci u Ljutice Bogdana predstavljao bi potpis verovatno najboljeg čuvara mreže crveno-belih u ovom veku Milana Borjana.

Posle nekoliko odlaganja odgovorni sa Marakane i reprezentativac Kanade su danas konačno seli za pregovarački sto, ali navijači srpskog šampiona moraće da se peku na tihoj vatri još nekoliko dana. Dogovor nije postignut, što ne znači da neće u narednih nekoliko dana, možda i tokom februara. Ali da ima razlike između ponude i potražnje ima.

Prema saznanjima MOZZART Sporta čelnici Crvene zvezde bili su više nego konkretni u razgovorima sa odličnim golmanom. Ponudili su mu višegodišnji ugovor (najverovatnije do 2022. godine), koji bi mu garantovao mesečnu zaradu od 40.000 evra. Uz odlične bonuse za trofeje i uspehe na međunarodnoj sceni Borjan bi, prema novom ugovoru, godišnje u Ljutice Bogdana mogao da inkasira 600.000 evra. To je, uostalom i limit kada su u pitanju domaći igrači do koga je Crvena zvezda spremna da ide. Možda je to za srpske uslove faraonski ugovor, ali...

Milan Borjan je donekle bio zadovoljan ponudom, ali tražio je tajm-aut kada su u pitanju pregovori. Razlog: želeo je da u novi ugovor ubaci klauzulu po kojoj je slobodan u slučaju da neki od zainteresovanih klubova donese u Ljutice Bogdana ponudu od 500.000 evra. Po sličnom principu Marakanu je ove zime napustio Nenad Krstičić. Odgovornima sa Marakane takav uslov ne ide u prilog.

Posle svega što je uradio ove jeseni Milan Borjan je zaslužio drastično povećanje plate. Bio je golman sa najviše odbrana u Ligi šampiona, imao je neka vanserijska izdanja poput onog na Marakani protiv Liverpula. Realno, bio je oslonac Crvene zvezde u svim mečevima, porastao je u očima navijača koji su ga proglasili za najboljeg pojedinca u prošloj godini. Takav status pružio mu je određeni komoditetBorjanu da ponudi i drugu opciju ljudima iz Zvezde. Da mu izjednače platu sa Brazilcem Kafom – što iznosi 70.000 mesečno- a da u ugovoru nema izlaznu klauzulu. Bio bi to preveliki izdatak za Crvenu zvezdu, jer je Kafu greška koja se dešava, ali koja je imala očigledno veliki domino efekat na svlačionicu srpskog šampiona.

Obe strane veruju da imaju dovoljno jakih aduta. Crvena zvezda igra na kartu činjenice da je Milan Borjan na Marakani porastao do statusa statistički najboljeg čuvara mreže u Ligi šampiona. Takođe , prema tumačenju ljudi iz Zvezde Milan Borjan je vezan za srpskog šampiona do leta 2021. godine (ako u ovoj brani na 66 postozvaničnih mečeva). To im daje određenu komociju, ali za sve bi bilo najbolje da do početka prolećne sezone dođe do dogovora.

Sa druge strane Milan Borjan zna da je u zenitu karijere i da ovakvi trenuci slave služe da se potpisuju ugovori života. I sasvim je legitimno i prihvatljivo što Srbin iz Knina igra na kartu dešavanja na tržištu.

A tržište je vrlo jasno: boljeg golmana od Milana Borjana Crvena zvezda u ovom ili nekom sledećem trenutku teško da može da pronađe...

Dve strane su rekle šta imaju. Čeka se konačan rasplet. Navijači čekaju lepe vesti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar