Звезда и Милан Борјан: Без договора у првој рунди!

Плата није проблем, али јесте клаузула! Искусни чувар мреже жели да размисли пар дана о понуди за продужетак уговора са српским шампионом.

Фудбал 26.01.2019 | 09:15
Звезда и Милан Борјан: Без договора у првој рунди!
Десни бек Филип Стојковић је блиндиран још у децембру, баш као и Милан Павков, данас је уговор са Црвеном звездом продужио и капитен Вујадин Савић. Последњи пазл савршено обављеног посла када су у питању останци у Љутице Богдана представљао би потпис вероватно најбољег чувара мреже црвено-белих у овом веку Милана Борјана.

После неколико одлагања одговорни са Маракане и репрезентативац Канаде су данас коначно сели за преговарачки сто, али навијачи српског шампиона мораће да се пеку на тихој ватри још неколико дана. Договор није постигнут, што не значи да неће у наредних неколико дана, можда и током фебруара. Али да има разлике између понуде и потражње има.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта челници Црвене звезде били су више него конкретни у разговорима са одличним голманом. Понудили су му вишегодишњи уговор (највероватније до 2022. године), који би му гарантовао месечну зараду од 40.000 евра. Уз одличне бонусе за трофеје и успехе на међународној сцени Борјан би, према новом уговору, годишње у Љутице Богдана могао да инкасира 600.000 евра. То је, уосталом и лимит када су у питању домаћи играчи до кога је Црвена звезда спремна да иде. Можда је то за српске услове фараонски уговор, али...

Милан Борјан је донекле био задовољан понудом, али тражио је тајм-аут када су у питању преговори. Разлог: желео је да у нови уговор убаци клаузулу по којој је слободан у случају да неки од заинтересованих клубова донесе у Љутице Богдана понуду од 500.000 евра. По сличном принципу Маракану је ове зиме напустио Ненад Крстичић. Одговорнима са Маракане такав услов не иде у прилог.

После свега што је урадио ове јесени Милан Борјан је заслужио драстично повећање плате. Био је голман са највише одбрана у Лиги шампиона, имао је нека вансеријска издања попут оног на Маракани против Ливерпула. Реално, био је ослонац Црвене звезде у свим мечевима, порастао је у очима навијача који су га прогласили за најбољег појединца у прошлој години. Такав статус пружио му је одређени комодитетБорјану да понуди и другу опцију људима из Звезде. Да му изједначе плату са Бразилцем Кафом – што износи 70.000 месечно- а да у уговору нема излазну клаузулу. Био би то превелики издатак за Црвену звезду, јер је Кафу грешка која се дешава, али која је имала очигледно велики домино ефекат на свлачионицу српског шампиона.

Обе стране верују да имају довољно јаких адута. Црвена звезда игра на карту чињенице да је Милан Борјан на Маракани порастао до статуса статистички најбољег чувара мреже у Лиги шампиона. Такође , према тумачењу људи из Звезде Милан Борјан је везан за српског шампиона до лета 2021. године (ако у овој брани на 66 постозваничних мечева). То им даје одређену комоцију, али за све би било најбоље да до почетка пролећне сезоне дође до договора.

Са друге стране Милан Борјан зна да је у зениту каријере и да овакви тренуци славе служе да се потписују уговори живота. И сасвим је легитимно и прихватљиво што Србин из Книна игра на карту дешавања на тржишту.

А тржиште је врло јасно: бољег голмана од Милана Борјана Црвена звезда у овом или неком следећем тренутку тешко да може да пронађе...

Две стране су рекле шта имају. Чека се коначан расплет. Навијачи чекају лепе вести.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар