Azar: Iskreno, ne zanima me šta priča Sari!

Fudbaler Čelsija, Eden Azar, je u medijskom nastupu odgovorio na kritike koje je na njegov račun uputio menadžer Mauricio Sari.  Nemirno u Čelsiju - Azara briga šta Sari kaže! Kada je reporter na kraju utakmice protiv Totenhema (2:1) upitao Edena Azara za mišljenje o izjavi njegovog trenera Mauricija Sarija da nije lider, teško da je očekivao ovoliko iskren odgovor. . .

Fudbal 26.01.2019 | 11:00
Azar: Iskreno, ne zanima me šta priča Sari!
Italijan je prokomentarisao ponašanje najboljeg igrača svog tima uoči duela sa Totenhemom u Liga kupu, a Belgijanac je iskoristio šansu da odgovori posle trijumfa nad gradskim rivalom i plasmana u finale takmičenja.

“Iskreno, ne zanima me šta menadžer govori. Ja igram svoj fudbal“, rekao je Azar. 

Podsetimo, Sari je izjavio da više voli kada Azar priča nogama i da ima veći potencijal nego što pokazuje. 

Krilni napadač igra u sjajnoj formi i ove sezone, na 29 mečeva u svim takmičenjima je postigao 13 golova i upisao deset asistencija, ali je njegova ekipa na 4. poziciji na tabeli sa 47 bodova, čak 13 manje od vodećeg Liverpula.

Mauricio Sari nije bio zadovoljan igrom svojih fudbalera u meču protiv Arsenala (2:0) kazavši da ima grupu igrača koju je "ekstremno teško motivisati", uz poruku da Eden Azar nije lider kakvi su David Luiz i Sezar Aspilikueta.

Istina, Belgijanac je i sam takve stvari govorio o sebi, priznao je da ne može da se "forsira da motiviše saigrače rečima", ali je reči svog menadžera očigledno primio k srcu.

Azar je "govorio na terenu" i postigao je gol u pobedi nad Totenhemom (2:1) u Liga kupu, s tim da je Čelsi finale ostvario tek posle boljeg izvođenja penala, a nakon utakmice je upitan da prokomentariše stav Mauricija Sarija.

Da li te je to inspirisalo, naljutilo? 

"Ha-ha... Ne, iskren da budem - briga me je za to. Nije bitno šta kaže trener, samo pokušavam da uradim ono što je najbitnije za tim i da budem srećan", rekao je Azar, a u narednim danima videćemo da li je nespretno sročio rečenicu ili se iza ovih reči zaista krije nezadovoljstvo u odnosu njega i italijanskog menadžera.

U finalu će igrati protiv Mančester sitija koji je Azar opisao kao "najbolji tim u zemlji uz Liverpul", uz polovične šanse - 50-50!

Krajem februara će i Čelsi biti jači za Gonzala Iguaina koji je posle višemesečne transfer sage konačno stigao u London, kao pozajmljen fudbaler Juventusa.

Biće im neophodno da što pre uđe u formu pošto napad ne funkcioniše onako kako je Sari zamislio, a Alvaro Morata i Olivije Žiru se do sada nisu odlikovali golgeterskim sposobnostima. Zbog toga je Španac otišao u Atletiko, dok će Francuz verovatno na klupu...

"Bio nam je potreban golgeter i možda je Gonzalo taj. Igrač koji postiže golove i uspeva da pronađe 'džepove' u odbrani rivala. Znamo već da je sjajan igrač, nadamo se da ćemo videti najboljeg Iguaina do sada", kazao je Eden Azar o svom novom saigraču koji je briljirao kod Sarija u dresu Napolija, ali je od tada prošlo već tri godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar