Азар: Искрено, не занима ме шта прича Сари!

Фудбалер Челсија, Еден Азар, је у медијском наступу одговорио на критике које је на његов рачун упутио менаџер Маурицио Сари.  Немирно у Челсију - Азара брига шта Сари каже! Када је репортер на крају утакмице против Тотенхема (2:1) упитао Едена Азара за мишљење о изјави његовог тренера Мауриција Сарија да није лидер, тешко да је очекивао оволико искрен одговор. . .

Фудбал 26.01.2019 | 11:00
Азар: Искрено, не занима ме шта прича Сари!
Италијан је прокоментарисао понашање најбољег играча свог тима уочи дуела са Тотенхемом у Лига купу, а Белгијанац је искористио шансу да одговори после тријумфа над градским ривалом и пласмана у финале такмичења.

“Искрено, не занима ме шта менаџер говори. Ја играм свој фудбал“, рекао је Азар. 

Подсетимо, Сари је изјавио да више воли када Азар прича ногама и да има већи потенцијал него што показује. 

Крилни нападач игра у сјајној форми и ове сезоне, на 29 мечева у свим такмичењима је постигао 13 голова и уписао десет асистенција, али је његова екипа на 4. позицији на табели са 47 бодова, чак 13 мање од водећег Ливерпула.

Маурицио Сари није био задовољан игром својих фудбалера у мечу против Арсенала (2:0) казавши да има групу играча коју је "екстремно тешко мотивисати", уз поруку да Еден Азар није лидер какви су Давид Луиз и Сезар Аспиликуета.

Истина, Белгијанац је и сам такве ствари говорио о себи, признао је да не може да се "форсира да мотивише саиграче речима", али је речи свог менаџера очигледно примио к срцу.

Азар је "говорио на терену" и постигао је гол у победи над Тотенхемом (2:1) у Лига купу, с тим да је Челси финале остварио тек после бољег извођења пенала, а након утакмице је упитан да прокоментарише став Мауриција Сарија.

Да ли те је то инспирисало, наљутило? 

"Ха-ха... Не, искрен да будем - брига ме је за то. Није битно шта каже тренер, само покушавам да урадим оно што је најбитније за тим и да будем срећан", рекао је Азар, а у наредним данима видећемо да ли је неспретно срочио реченицу или се иза ових речи заиста крије незадовољство у односу њега и италијанског менаџера.

У финалу ће играти против Манчестер ситија који је Азар описао као "најбољи тим у земљи уз Ливерпул", уз половичне шансе - 50-50!

Крајем фебруара ће и Челси бити јачи за Гонзала Игуаина који је после вишемесечне трансфер саге коначно стигао у Лондон, као позајмљен фудбалер Јувентуса.

Биће им неопходно да што пре уђе у форму пошто напад не функционише онако како је Сари замислио, а Алваро Мората и Оливије Жиру се до сада нису одликовали голгетерским способностима. Због тога је Шпанац отишао у Атлетико, док ће Француз вероватно на клупу...

"Био нам је потребан голгетер и можда је Гонзало тај. Играч који постиже голове и успева да пронађе 'џепове' у одбрани ривала. Знамо већ да је сјајан играч, надамо се да ћемо видети најбољег Игуаина до сада", казао је Еден Азар о свом новом саиграчу који је бриљирао код Сарија у дресу Наполија, али је од тада прошло већ три године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар