Bijeljina: Stanje zadovoljavajuće

Stanje bezbjednosti na području grada Bijeljina u protekloj 2018. godini bilo je zadovoljavajuće, sa blagom tendencijom poboljšanja u oblasti kriminaliteta, rečeno je na pres konferenciji Policijske uprave Bijeljina.

Republika Srpska 24.01.2019 | 16:43
Bijeljina: Stanje zadovoljavajuće
U godini za nama, na području Policijske uprave Bijeljina evidentirana su 1.044 krivična djela, što je za oko 6 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Evidentirano je i 1.667 ilegalnih migranata, uglavnom porijeklom iz Pakistana, Irana, Avganistana i Sirije, ali oni nisu bili počinioci krivičnih djela. Zabilježen je i 161 požar, rečeno je na konferenciji za novinare.

U toku prošle godine smanjen je imovinski kriminalitet za oko 11 odsto, a u krivičnim djelima u oblasti privrednog kriminaliteta pričinjena je materijalna šteta od 3.812.000 КM.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina, u toku prošle godine evidentirano je 1.195 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo osamnaest lica. Najviše nezgoda događalo se četvrtkom, dok su one sa smrtnim ishodom evidentirane, uglavnom, ponedjeljkom i srijedom.

Stanje javnog reda i mira u protekloj godini može se ocijeniti kao dobro.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić u ime pripadnika ove uprave zahvalio je svim medijima na dobroj i profesionalnoj saradnji u 2018. godini.

BN TV 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Eyio

24.01.2019 20:20

DALEKO.OD.ISTINE...NAROD.GINE.NA.SVAKI.NACIN.STRASNO.RS.NIJE.BEZBIJEDNA

ODGOVORITE