Đoković 4. put nominovan za Laureus sportistu godine!

U izboru za najboljeg atletu sveta još Lebron Džejms, Luka Modrić, Luis Hamilton, Kilijan Mbape i Elijud Kipčoge.

Tenis 19.01.2019 | 11:30
Đoković 4. put nominovan za Laureus sportistu godine!
Najbolji srpski sportista svih vremena, Novak Đoković četvrti put u karijeri je nominovan za Laureus svetskog sportistu godine.

U pitanju je najprestižnija nagarda za sportiste na svetu, nešto kao njihov Oskar, a dodeljuje se jednom godišnje u Monaku od 2000. godine. Srpski teniser je do sada tri puta nominovan i isto toliko puta je dobio Laureusa i to 2012, 2015. i 2016. godine. Uz njega, ovaj put su nominovani još Britanac Luis Hamilton (Formula 1), Francuz Kilijan Mbape (fudbal), Hrvat Luka Modrić (fudbal), Amerikanac Lebron Džejms (košarka) i Kenijac Elijud Kipčoge (atletika).

Prošle godine nagradu je dobio Noletov kolega, Rodžer Federer koji sa šest Laureusa drži rekord. Za 18 godina dodeljivanja ovu prestižnu nagradu, koja je posebno cenjena zbog toga što glasaju aktuelni i bivši vrhunski sportisti koji tako daju posebnu težinu i čast, su, pored Novaka i Fedeksa dobili još i takvi asovi kao što su Tajger Vuds, Mihael Šumaher, Sebastijan Fetel, Jusein Bolt, Rafewl Nadla i Lens Armstrong(kasnije oduzeta zbog dopinga).

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar