Ђоковић 4. пут номинован за Лауреус спортисту године!

У избору за најбољег атлету света још Леброн Џејмс, Лука Модрић, Луис Хамилтон, Килијан Мбапе и Елијуд Кипчоге.

Тенис 19.01.2019 | 11:30
Ђоковић 4. пут номинован за Лауреус спортисту године!
Најбољи српски спортиста свих времена, Новак Ђоковић четврти пут у каријери је номинован за Лауреус светског спортисту године.

У питању је најпрестижнија нагарда за спортисте на свету, нешто као њихов Оскар, а додељује се једном годишње у Монаку од 2000. године. Српски тенисер је до сада три пута номинован и исто толико пута је добио Лауреуса и то 2012, 2015. и 2016. године. Уз њега, овај пут су номиновани још Британац Луис Хамилтон (Формула 1), Француз Килијан Мбапе (фудбал), Хрват Лука Модрић (фудбал), Американац Леброн Џејмс (кошарка) и Кенијац Елијуд Кипчоге (атлетика).

Прошле године награду је добио Нолетов колега, Роџер Федерер који са шест Лауреуса држи рекорд. За 18 година додељивања ову престижну награду, која је посебно цењена због тога што гласају актуелни и бивши врхунски спортисти који тако дају посебну тежину и част, су, поред Новака и Федекса добили још и такви асови као што су Тајгер Вудс, Михаел Шумахер, Себастијан Фетел, Јусеин Болт, Рафеwл Надла и Ленс Армстронг(касније одузета због допинга).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар