AO: Đoković prošao ozbiljan test - Congu sa 3:0!

Đoković lako i sa Congom, sledeći je Šapovalov.  Novak Đoković nije imao problema ni u drugom kolu Australijan opena, bez izgubljenog seta je stigao do šesnaestine finala turnira.  Novak Đoković izborio je plasman u treće kolo Australijan Opena, pošto je pobedio Žo-Vilfreda Congu u tri seta, 17. put u karijeri.  Zverev prokockao 2-0, pa počistio Šardija za 3. kolo! Aleksander Zverev, četvrti nosilac na Australijan openu, plasirao se u 3. kolo nakon velike borbe sa Žeremijem Šardijem - 7:6, 6:4, 5:7, 6:7 (8), 6:1.

Fudbal 17.01.2019 | 15:00
AO: Đoković prošao ozbiljan test - Congu sa 3:0!
Đoković je četvrtog dana turnira u Melburnu savladao starog rivala Žo-Vilfreda Congu sa 6:3, 7:5, 6:4.

Novak je 17. put savladao Congu u njihovom 23. međusobnom susretu, prvom od septembra 2016, te u reprizi finala iz 2008. kada je Srbin osvojio prvi Grend slem u karijeri.

Đoković će u narednoj rundi "Ozi opena" igrati sa Kanađaninom Denisom Šapovalovom, koji je bio ubedljiv protiv Japanca Tara Danijela u tri seta. 

Srbin i Kanađanin se do sada nikad nisu sastajali na ATP turu. Šapovalov ima 19 godina, trenutno je 27. igrač sveta, a igra levom rukom. 

Šapovalov je pre 3-0 protiv Danijela bio maksimalan i protiv Španca, Pabla Anduhara.

Đoković se nije praktično ni oznojio u prvom setu, fantastično je servirao, služio ga je i forhend, pa je sa sedam as udaraca i 15 vinera lako "slomio" otpor Conge, iako je Francuz uspeo da mu odgovori brejkom čim je izgubio servis. 

U drugom setu je Conga zaigrao agresivnije, Đoković je znatno teže osvajao poene, ali pravi brejk za 5:3. 

Međutim, pada mu koncentracija na servisu za set, Conga bez izgubljenog poena vraća brejk, ali to je samo razmrdalo Novaka koji odmah kreće u kontranapad i novim brejkom dolazi do 2-0. 

U trećem setu Francuz je parirao Srbinu do petog gema, kada više nije mogao da prati Đokovićev ritam, pa Srbin koristi prvu šansu da napravi brejk, koji odmah kapitalizuje as udarcem. 

Conga nije imao snage da pokuša da uzvrati, pa je Novak bez izgubljenog seta stigao do šesnaestine finala AO. 

Novak Đoković je savladao i drugu prepreku na ovogodišnjem Australijan Openu.

Bio je to pravi test za prvog tenisera sveta, jer mu je rival bio stari znanac Žo-Vilfred Conga.

NOVAK ĐOKOVIĆ – ŽO-VILFRED CONGA 3:0 (6:3, 7:5, 6:4)

Đoković je treću rundu takmičenja izborio posle 129 minuta igre, i to 42 minuta nakon ponoći u Melburnu.

Bila je to 17. pobeda Đokovića nad Congom, u ukupno 23 odigrana duela.

Naredni rival u pohodu na sedmu titulu Australijan Opena biće mu 19-godišnji Denis Šapovalov, 25. nosilac u Melburnu, koji je ubedljivo savladao Japanca Taro Daniela (6:3, 7:6, 6:3).

Najbolji teniser sveta nikada ranije nije igrao protiv talentovanog Rusa rođenog u Izraelu sa pasošem Kanade.

Conga, kojeg je Đoković baš savladao u finalu Melburna pre 11 godina i osvojio prvi od ukupno 14 grend slem trofeja, nije bio žestok rival kao nekada.

Dugo odustvo posle operacije kolena ostavilo je traga na Conginu igru, trenutno 177. na svetu, a pre svega na njegovu prepoznatljivu agresivnost.

Francuz se trudio da zada što više problema Đokoviću, ali je bilo evidentno da se uzdržava od rizičnih poteza kakvima je svojevremno često pribegavao.

To ne znači da je Đokoviću bilo lako, naprotiv, od starta je morao da igra na najvišem nivou. Bio je to recept koji mu je pomogao da uspešno okonča posao, ali i brzo, kako ne bi trošio previše energije tokom duela koji je završen posle ponoći.

Posebno žestok otpor Francuz mu je pružio u drugom setu, kada je i prvi došao do prilike za brejk. On je imao čak tri puta mogućnost da Đokoviću oduzme servis, ali nije bio uspešan.  

Te greške Đoković je kaznio, i to iskoristivši prvu šansu, u sedmom gemu (4:3). Nakon toga mogao je brže i ubedljivije da dobije set, da nije dozvolio rivalu da se "vrati u život" (5:5). Ipak, nakon toga odigrao je u svom stilu - najbolje kad je najpotrebnije, rešio naredna dva gema u svoju korist i povećao vođstvo.

Novak je tako stigao 12. put u karijeri do trećeg kola Australijan Opena, najuspešnijeg grend slema, na kojem je osvojio šest od ukupno 14. pehara u karijeri.

Zverev prokockao 2-0, pa počistio Šardija za 3. kolo! Aleksander Zverev, četvrti nosilac na Australijan openu, plasirao se u 3. kolo nakon velike borbe sa Žeremijem Šardijem - 7:6, 6:4, 5:7, 6:7 (8), 6:1.

Zverev je poveo sa 2:0 u setovima, zatim je u četvrtom setu imao i meč loptu u taj brejku pri rezultatu 6:5, ali je nije iskoristio.

Francuz je bio odlučan da skupo proda kožu u ovom meču, koji je trajao tri sata i 50 minuta.

Zverev je prvi set dobio posle taj brejka i 52 minuta igre. Drugi je dobio relativno lako sa 6:4, a zatim je dozvolio Šardiju da dođe do daha i vrati se u meč. 

Treći set pripao je Francuzu, nakon što je dva puta oduzeo servis Zverevu, za 4:2 i 7:5. 

U četvrtom setu oba igrača su bila sigurna na svom servisu, a u taj brejku prvi je servis izgubio Zverev za 1:2. Gubio je Aleksander potom i 3:5, ali se vratio u igru i na 6:5 imao meč loptu koju nije iskoristio. Ali zato jeste Šardi svoju prvu set loptu za - 2:2. 

Zverev se "uozbiljio" u petom setu i dobio ga 6:1 za 32 minuta igre. 

Bilo je to za konačnih 3:2 i plasman u 3. kolo u kojem igra protiv domaćeg igrača Bolta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BRAVO

17.01.2019 14:05

NOVAČE!

ODGOVORITE