АО: Ђоковић прошао озбиљан тест - Цонгу са 3:0!

Ђоковић лако и са Цонгом, следећи је Шаповалов.  Новак Ђоковић није имао проблема ни у другом колу Аустралијан опена, без изгубљеног сета је стигао до шеснаестине финала турнира.  Новак Ђоковић изборио је пласман у треће коло Аустралијан Опена, пошто је победио Жо-Вилфреда Цонгу у три сета, 17. пут у каријери.  Зверев прокоцкао 2-0, па почистио Шардија за 3. коло! Александер Зверев, четврти носилац на Аустралијан опену, пласирао се у 3. коло након велике борбе са Жеремијем Шардијем - 7:6, 6:4, 5:7, 6:7 (8), 6:1.

Фудбал 17.01.2019 | 15:00
АО: Ђоковић прошао озбиљан тест - Цонгу са 3:0!
Ђоковић је четвртог дана турнира у Мелбурну савладао старог ривала Жо-Вилфреда Цонгу са 6:3, 7:5, 6:4.

Новак је 17. пут савладао Цонгу у њиховом 23. међусобном сусрету, првом од септембра 2016, те у репризи финала из 2008. када је Србин освојио први Гренд слем у каријери.

Ђоковић ће у наредној рунди "Ози опена" играти са Канађанином Денисом Шаповаловом, који је био убедљив против Јапанца Тара Данијела у три сета. 

Србин и Канађанин се до сада никад нису састајали на АТП туру. Шаповалов има 19 година, тренутно је 27. играч света, а игра левом руком. 

Шаповалов је пре 3-0 против Данијела био максималан и против Шпанца, Пабла Андухара.

Ђоковић се није практично ни ознојио у првом сету, фантастично је сервирао, служио га је и форхенд, па је са седам ас удараца и 15 винера лако "сломио" отпор Цонге, иако је Француз успео да му одговори брејком чим је изгубио сервис. 

У другом сету је Цонга заиграо агресивније, Ђоковић је знатно теже освајао поене, али прави брејк за 5:3. 

Међутим, пада му концентрација на сервису за сет, Цонга без изгубљеног поена враћа брејк, али то је само размрдало Новака који одмах креће у контранапад и новим брејком долази до 2-0. 

У трећем сету Француз је парирао Србину до петог гема, када више није могао да прати Ђоковићев ритам, па Србин користи прву шансу да направи брејк, који одмах капитализује ас ударцем. 

Цонга није имао снаге да покуша да узврати, па је Новак без изгубљеног сета стигао до шеснаестине финала АО. 

Новак Ђоковић је савладао и другу препреку на овогодишњем Аустралијан Опену.

Био је то прави тест за првог тенисера света, јер му је ривал био стари знанац Жо-Вилфред Цонга.

НОВАК ЂОКОВИЋ – ЖО-ВИЛФРЕД ЦОНГА 3:0 (6:3, 7:5, 6:4)

Ђоковић је трећу рунду такмичења изборио после 129 минута игре, и то 42 минута након поноћи у Мелбурну.

Била је то 17. победа Ђоковића над Цонгом, у укупно 23 одиграна дуела.

Наредни ривал у походу на седму титулу Аустралијан Опена биће му 19-годишњи Денис Шаповалов, 25. носилац у Мелбурну, који је убедљиво савладао Јапанца Таро Даниела (6:3, 7:6, 6:3).

Најбољи тенисер света никада раније није играо против талентованог Руса рођеног у Израелу са пасошем Канаде.

Цонга, којег је Ђоковић баш савладао у финалу Мелбурна пре 11 година и освојио први од укупно 14 гренд слем трофеја, није био жесток ривал као некада.

Дуго одуство после операције колена оставило је трага на Цонгину игру, тренутно 177. на свету, а пре свега на његову препознатљиву агресивност.

Француз се трудио да зада што више проблема Ђоковићу, али је било евидентно да се уздржава од ризичних потеза каквима је својевремно често прибегавао.

То не значи да је Ђоковићу било лако, напротив, од старта је морао да игра на највишем нивоу. Био је то рецепт који му је помогао да успешно оконча посао, али и брзо, како не би трошио превише енергије током дуела који је завршен после поноћи.

Посебно жесток отпор Француз му је пружио у другом сету, када је и први дошао до прилике за брејк. Он је имао чак три пута могућност да Ђоковићу одузме сервис, али није био успешан.  

Те грешке Ђоковић је казнио, и то искористивши прву шансу, у седмом гему (4:3). Након тога могао је брже и убедљивије да добије сет, да није дозволио ривалу да се "врати у живот" (5:5). Ипак, након тога одиграо је у свом стилу - најбоље кад је најпотребније, решио наредна два гема у своју корист и повећао вођство.

Новак је тако стигао 12. пут у каријери до трећег кола Аустралијан Опена, најуспешнијег гренд слема, на којем је освојио шест од укупно 14. пехара у каријери.

Зверев прокоцкао 2-0, па почистио Шардија за 3. коло! Александер Зверев, четврти носилац на Аустралијан опену, пласирао се у 3. коло након велике борбе са Жеремијем Шардијем - 7:6, 6:4, 5:7, 6:7 (8), 6:1.

Зверев је повео са 2:0 у сетовима, затим је у четвртом сету имао и меч лопту у тај брејку при резултату 6:5, али је није искористио.

Француз је био одлучан да скупо прода кожу у овом мечу, који је трајао три сата и 50 минута.

Зверев је први сет добио после тај брејка и 52 минута игре. Други је добио релативно лако са 6:4, а затим је дозволио Шардију да дође до даха и врати се у меч. 

Трећи сет припао је Французу, након што је два пута одузео сервис Звереву, за 4:2 и 7:5. 

У четвртом сету оба играча су била сигурна на свом сервису, а у тај брејку први је сервис изгубио Зверев за 1:2. Губио је Александер потом и 3:5, али се вратио у игру и на 6:5 имао меч лопту коју није искористио. Али зато јесте Шарди своју прву сет лопту за - 2:2. 

Зверев се "уозбиљио" у петом сету и добио га 6:1 за 32 минута игре. 

Било је то за коначних 3:2 и пласман у 3. коло у којем игра против домаћег играча Болта.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БРАВО

17.01.2019 14:05

НОВАЧЕ!

ОДГОВОРИТЕ