Murinju 65.000 evra po utakmici!

Radiće kao komentator za beIN Sports, ali će morati da pazi šta govori jer će ga pomno slušati advokati Mančester Junajteda.  Murinjo ima novi posao, a Junajted ga pažljivo prati! Portugalac će morati da vodi računa šta govori na novom radnom mestu. U suprotnom će ostati bez velikog novca.

Fudbal 17.01.2019 | 15:45
Murinju 65.000 evra po utakmici!
Mančester junajtedu je "svanulo" od odlaska Žozea Murinja nakon najneuspešnijeg klupskog starta sezone od 1992. godine, kada je formirana Premijer liga.

Dok ekipa pod vođstvom Ole Gunar Solskjera niže pobede (šest u nizu), Portugalac je našao novi posao.

"Posebni" će ubuduće raditi kao konsultant medijske kuće "beIN Sports" i biće analitičar tokom prenosa utakmica Azijskog kupa, između Saudijske Arabije i Katara. Dva dana kasnije, Portugalac će opet uzeti mikrofon i najaviti derbi Premijer lige, Arsenal - Čelsi.

Dok Murinjo bude analizirao i najavljivao gledaocima šta će gledati, predstavnici Mančester junajteda će pažljivo pratiti njegovo izlaganje i vodiće računa da Žoze ne pominje svoj bivši klub.

Prema pisanju londonskog lista "Tajms", Portugalcu na osnovu dogovora sa Junajtedom nije dozvoljeno da govori o okolnostima pod kojima je napustio Old Traford. Klub je prošlog meseca uneo tu klauzulu u sporazum o rastanku, "težak" 15 miliona funti.

S obzirom na to, "beIN Sports" je umanjio Murinjovu komentatorsku platu, pa će po utakmici zarađivati 60.000 funti. Naravno, ni to nije zanemarljiva svota, mada je drastično manja od novca koji je zaradio tokom Svetskog prvenstva, kada je za pet uključenja u program "Russia Today" zaradio tačno milion funti.

Žoze Murinjo je napustio Mančester Junajted, to masno naplatio, pa iako su ga već povezivali s nekim klubovima poput Benfike, Portugalac je izgleda već našao novi posao. Ali ne kao trener već kao komentator.

On će prenositi utakmice za beIN Sports u Engleskoj. Murinjo će za ovaj posao dobiti blizu 65.000 evra po utakmici. 

Ali tu ima jedna "kvaka" - neće moći da priča mnogo o Mančester Junajtedu. Kako piše Tajms, Murinjo je u ugovorima s Junajtedom imao i klauzulu po kojoj ne sme da priča šta se događa u klubu niti po kojim uslovima je napustio klub. Advokati Junajteda će gledati pomno svaki prenos i meriti njegove reči.

Tako da - moraće da pazi šta govori.

Koliko je ova vest ozbiljna govori i činjenica da se već znaju prve utakmice koje će Murinjo prenositi. Trebalo bi da bude komentator na meču Saudijske Arabije i Katara na Azijskom kupu, kao i na duelu Arsenal-Čelsi u Premijer ligi.

Moramo priznati da zvuči zanimljivo. Ali, biće plaćeno papreno. Neće ovo Murinju biti prvi put da radi kao komentator jer je to radio tokom Svetskog prvenstva za "Russia today" prethodnog leta i za to dobio 1.000.000 funti.

Murinjo je dobio otkaz u Mančesteru 18. decembra posle dve i po sezone provedene na klupi ekipe sa Old Traforda. Njega je nasledio Ole Gunar Solskjer i dobio prvih šest mečeva na klupi Crvenih đavola.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar