Мурињу 65.000 евра по утакмици!

Радиће као коментатор за беИН Спортс, али ће морати да пази шта говори јер ће га помно слушати адвокати Манчестер Јунајтеда.  Мурињо има нови посао, а Јунајтед га пажљиво прати! Португалац ће морати да води рачуна шта говори на новом радном месту. У супротном ће остати без великог новца.

Фудбал 17.01.2019 | 15:45
Мурињу 65.000 евра по утакмици!
Манчестер јунајтеду је "свануло" од одласка Жозеа Муриња након најнеуспешнијег клупског старта сезоне од 1992. године, када је формирана Премијер лига.

Док екипа под вођством Оле Гунар Солскјера ниже победе (шест у низу), Португалац је нашао нови посао.

"Посебни" ће убудуће радити као консултант медијске куће "беИН Спортс" и биће аналитичар током преноса утакмица Азијског купа, између Саудијске Арабије и Катара. Два дана касније, Португалац ће опет узети микрофон и најавити дерби Премијер лиге, Арсенал - Челси.

Док Мурињо буде анализирао и најављивао гледаоцима шта ће гледати, представници Манчестер јунајтеда ће пажљиво пратити његово излагање и водиће рачуна да Жозе не помиње свој бивши клуб.

Према писању лондонског листа "Тајмс", Португалцу на основу договора са Јунајтедом није дозвољено да говори о околностима под којима је напустио Олд Трафорд. Клуб је прошлог месеца унео ту клаузулу у споразум о растанку, "тежак" 15 милиона фунти.

С обзиром на то, "беИН Спортс" је умањио Мурињову коментаторску плату, па ће по утакмици зарађивати 60.000 фунти. Наравно, ни то није занемарљива свота, мада је драстично мања од новца који је зарадио током Светског првенства, када је за пет укључења у програм "Руссиа Тодаy" зарадио тачно милион фунти.

Жозе Мурињо је напустио Манчестер Јунајтед, то масно наплатио, па иако су га већ повезивали с неким клубовима попут Бенфике, Португалац је изгледа већ нашао нови посао. Али не као тренер већ као коментатор.

Он ће преносити утакмице за беИН Спортс у Енглеској. Мурињо ће за овај посао добити близу 65.000 евра по утакмици. 

Али ту има једна "квака" - неће моћи да прича много о Манчестер Јунајтеду. Како пише Тајмс, Мурињо је у уговорима с Јунајтедом имао и клаузулу по којој не сме да прича шта се догађа у клубу нити по којим условима је напустио клуб. Адвокати Јунајтеда ће гледати помно сваки пренос и мерити његове речи.

Тако да - мораће да пази шта говори.

Колико је ова вест озбиљна говори и чињеница да се већ знају прве утакмице које ће Мурињо преносити. Требало би да буде коментатор на мечу Саудијске Арабије и Катара на Азијском купу, као и на дуелу Арсенал-Челси у Премијер лиги.

Морамо признати да звучи занимљиво. Али, биће плаћено папрено. Неће ово Мурињу бити први пут да ради као коментатор јер је то радио током Светског првенства за "Руссиа тодаy" претходног лета и за то добио 1.000.000 фунти.

Мурињо је добио отказ у Манчестеру 18. децембра после две и по сезоне проведене на клупи екипе са Олд Трафорда. Њега је наследио Оле Гунар Солскјер и добио првих шест мечева на клупи Црвених ђавола.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар