Durent: Zašto je Dončić najbolji?!

Nije morao na časove i u čitaonicu! Krilo Golden Stejt Voriorsa, Kevin Durent, veruje da zna šta je razlog za velike brojke koje u svojoj ruki sezoni pravi Luka Dončić.

Košarka 16.01.2019 | 12:30
Durent: Zašto je Dončić najbolji?!
Slovenac je po mišljenjima većina košarkaških stručnjaka prvi favorit za osvajanje priznanja ruki godine, a upravo je Golden Stejtu pre dve večeri ubacio 26 poena.

To nije prošlo neprimećeno, tim pre što u Dalasu ima odrešene ruke da šutira koliko želi, pa i Durent kaže da Dončić igra odlično.

"Definitivno, za 19-godišnjaka da u proseku ima 20 poena, šest skokova i pet asistencija, to su brojke zbog kojih bi mogao da razmišlja i o ol-staru. Ali, ima mnogo igrača na njegovoj poziciji i nikad ne znate, ali njegov osećaj za igru, stepbek trojke - to je ono što traži većinu vreemna. Krupan je, jak i može da dodaje, da igra pik end rol", hvali Slovenca Durent.

Dončić je sa Real Madridom lani osvojio titulu prvaka Evrope, a tokom većeg dela sezone je u odsustvu povređenog Serhija Ljulja sam nosio tim.

"Igrao je u Evropi, ostatak ruki klase je igrao po koledžima. Tako da, on je bio u drugoj najboljoj ligi na svetu učio da igra ovu igru. Nije morao da ide na časove, čitaonicu ili većinu onih dodatnih stvari kroz koje su ostali morali da prođu, usredsredio se samo na košarku verovatno već od 14. godine. To je prednost za njega i možete videti da nije stidljiv, niti se plaši trenutka. Biće sila", konstatuje Durent.

Inače, Golden Stejt je uspeo da pobedi Dončićev Dalas sa 119:114. Durent je u tom meču postigao 28 poena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar