Zašto su pametne žene same?

Sigurno ste u svojoj blizini nekad imali ili još uvijek imate ženu koja je unatoč svim svojim kvalitetama solo. Nogama stoji čvrsto na zemlji, pametna je, atraktivna, nije zahtjevna, društvena je, brižna. . . .

  • Magazin
  • Zabava


Njezinim kvalitetama ne nazire se kraj, ali ona i dalje nije u vezi.

Vjerovatno ste razmišljali i o razlozima zbog kojih je tako pa ste se zapitali imali li ona ipak previsoko mišljenje o sebi, smatra li da je bolja od drugih.

Međutim, prema sociolozima, pametna i atraktivna žena ne želi, naime, trošiti vrijeme i energiju na partnera koji je ne može ili, još bitnije, ne želi pratiti u bitnim aspektima života.

U nastavku pročitajte pet razloga soliranja žena za koje ste se možda pitali –pa je li moguće da je ona još uvijek sama?

1. Imaju visoke standarde

Žene su itekako svjesne toga koliko vrijede i ući će u vezu samo s muškarcem za kojeg misle da ih zaslužuje. Muškarac za kojeg se odluče mora imati sve one karakteristike koje ove žene traže u svom partneru, neće se zadovoljiti nečim polovičnim.

2. Ispunjene su svojim životom

Ove snažne žene muškarca ne trebaju kako bi se osjećale emocionalno ispunjenima. Već imaju porodicu i prijatelje, karijeru, ciljeve koje žele ostvariti i to je nešto s čime se njihov partner treba znati nositi.

3. Ne može im se tako lako "prodati priča"

Manipulatori, lažljivci, prevaranti i sve druge vrste "lažnih ljudi" ne dolaze u obzir kod ovih žena. Nikada neće dopustiti bilo kome da se igra s njihovim osjećajima, laže im, vara ih... Ako im se nekad i zalomi nešto takvo, to će biti jednokratno i naučiće lekciju za cijeli život.

4. Ulažu puno energije kako bi se ostvarile u različitim sferama

Pametne, privlačne žene stalno rade na sebi. Cilj im je stalno se poboljšavati i na privatnom i na poslovnom planu. Ne čakaju da se stvari obave same od sebe, a osjećaju se dobro kada postanu uspješne u svemu što požele. Zbog toga teško pristaju, odnosno ne pristaju na vezu s partnerom koji je lijen i kojem manjka ambicija.

5. Kod njih više ne postoji san o udaji za princa na bijelom konju

Kod ove grupe žena nema maštanja o vjenčanju za princa na bijelom konju koji će ih spasiti svih zala. Neke stvari jednostavno ostanu vezane za djetinjstvo i u odraslim godinama ih prerastu. Žene su to koje vjeruju da ljubav nije bajka i da kvalitetan odnos zahtijeva mnogo više od zajedničkog vremena, piše portal Zadovoljna.hr.
 
(Nezavisne)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Eh

05.01.2019 22:50

Ako to sve uzima u obzir vratimo se na početak pretpostavke i oduzmimo joj epitet pametne i dodajmo komplikovana.

Pa potpuno si u pravu. Evo danas sve moderne, samopouzdane, znaju sta hoce, a natalitet opada li opada.... Bioloski nepotrebne.....

Za Eh...

06.01.2019 19:14

Jest mi to opet neka velika pamet. Pa pamet ne sluzi da bi kupila prasinu vec se valjda koristi za postizanje moci, bogatstva, porodice, ugleda, ugodnog provoda i sl. Pamet nije sama sebi svrha.

Logicno

06.01.2019 22:04

Znam Iz Iskustva

06.01.2019 23:01

Pa nisu one bas uvijek same, pogotovo kada imaju nagone, nadju one skakaca. To da nemaju nekih emocija, to je tacno, u ostalom, koga briga.

gizmo

07.01.2019 16:32

Pa zato su i pametne !

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.