Boriša, radi i ne slušaj ništa oko sebe!

"Ne volim da izdvajam igrače, ali mislim da Boriša u ovom trenutku treba da nastavi da radi i da ne sluša ništa oko sebe. To je jedini način da igra još bolje", rekao je trener Milan Tomić.

Košarka 31.12.2018 | 16:45
Boriša, radi i ne slušaj ništa oko sebe!
Boriša Simanić odigrao je u nedelju svoj najbolji meč u dresu Crvene zvezde mts.

Mladi krilni centar (20) bio je uz Stratosa Perperoglua najzapaženiji igrač crveno-belih u trijumfu protiv Budućnosti, kojim je ekipa Milana Tomića napravila možda i odlučujući korak za zauzimanje "pol pozicije" pred plej-of.

Posle utakmice, u kojoj je Grk još jednom bio pravi kada je bilo najvažnije, trener crveno-belih odstupio je od svog "pravila" da ne hvali igrače ponaosob.

Na konferenciji za novinare nakon meča, Zvezdin šef struke naglasio je partiju Simanića, koji je potpuno nadomestio odsustvo povređenog Mohameda Fajea i u važnom trijumfu postigao 14 poena, uz 12 skokova.

"Utakmica je bila lepa za sve i pravi čas košarke, sa obe strane. Večeras je igrala Budućnost, evroligaš sa dosta NBA igrača, i Crvena zvezda, tim sa dosta iskusnih i mladih igrača, kao što je Boriša Simanić, koji je odigrao fenomenalno i bio je jedan od igrača koji su doprineli pobedi", rekao je Tomić.

On je uputio i savet perspektivnoj "četvorki".

"Ne volim da izdvajam igrače, ali mislim da Boriša u ovom trenutku treba da nastavi da radi i da ne sluša ništa oko sebe. To je jedini način da igra još bolje".

Obrazlažući svoje viđenje meča i situacije u ABA ligi, Tomić je još jednom ponovio da Budućnost smatra prvim favoritom na "Jadranu". Taj stav je i obrazložio...

"Budućnost jeste favorit i nastavlja to da bude. Ne šalim se kad to kažem, jer se to vidi i kada pogledate ko igra za njih. Edvin Džekson - je l' igrao u Barseloni, je l' bio najbolji strelac španskog prvenstva? Noris Kol - dva NBA titule... Erl Klark? Igrao u NBA... Alen Omić? Evroliga, da ne nabrajam... Goga Bitadze? NBA u budućnosti... Tako da i dalje mislim da su oni favoriti".

Za kraj godine, uz lepe želje za 2019, Zvezdin trener govorio je i o vrlini koju traži od svog tima.

"Ovakav tim je napravljen tako da je hemija zasnovana na ekipi. Crvena zvezda je porodica i tim. Kada igramo zajedno i složno, onda možemo da uradimo nešto", dodao je on i pozvao navijače da podrže njegovu ekipu i u sredu, na početku takmičenja u Top 16 fazi Evrokupa, u utakmici protiv Limoža.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar