ITA: Ronaldo ne prašta, Juve dobio i Sampdoriju!

Sve u znaku broja dva u sudaru Juventusa i Sampdorije. Dva VAR-a, dva penala i dva gola Kristijana Ronalda, najzaslužnijeg za pobedu šampiona od 2:1.  "Stara dama" iz VAR sobe vidjela tri boda! Juventus završio godinu pobjedom protiv Sampdorije, kojoj je poništen pogodak u 92. minutu nakon intervencije iz VAR sobe.  Triput ura za VAR! Sampu poništen veliki bod u nadoknadi, predatorski instinkt Ronalda spasao Juve.  Sjajan meč u Torinu i novi rekord Stare dame!

Fudbal 29.12.2018 | 16:45
ITA: Ronaldo ne prašta, Juve dobio i Sampdoriju!
Juventus je protiv Đenovljana ostvario četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu, dok je Sampdoriji ovo bio šesti neuspeh od početka sezone u Seriji A.

Juventus je veoma rano, tačnije u drugom minutu stigao do prednosti. Kristijano Ronaldo je dobio loptu u blizini kaznenog prostora, krenuo je korak dva sa loptom, namestio se na udarac i raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora. Udarac je bio snažan i precizan. lopta je završila u mreži kraj leve stative i Juventus je poveo. 

U 33. minutu sudija Paolo Valeri je posle jednog kornera za Sampdoriju, pokazao na belu tačku, jer je neko od odbrambenih igrača šampiona neoprezno igrao rukom. Konsultovan je VAR i sudija je potvrdio odluku, a Fabio Kvaljarela bio precizan - 1:1. 

Juventus je imao još nekoliko prilika u kojima su se našli Đorđo Kjelini, Ronaldo i Blaz Matuidi, ali do pogotka i pobede stigli su takođe posle dosuđenog jedanaesterca. 

Posle gužve u kaznenom prostoru gostiju u 62. minutu, lopta je u ruku pogodila odbrambenog igrača Sampdorije, ponovo je Valeri konsultovao VAR studio i dobio potvrdu za penal kojeg je Ronaldo koji minut kasnije pretvorio u pogodak. 

Bio je to njegov 14. gol na 19 utakmica u Seriji A, a ovim trijumfom Juventus je oborio klupski rekord jer nikada nije imao 53 od mogućih 57 bodova. 

U samom finišu, tačnije u drugom minutu nadoknade, Sampdorija je preko Rikarda Saponare postigla gol, ali je arbitar Valeri posle nekoliko minuta konsultacija sa sudijama iz VAR studija poništio pogodak uz velike proteste gostujućih igrača.

Poslije šest utakmica bez poraza Sampdorija je odigrala još jedan dobar meč, ali je protiv Juventusa u Torinu ipak položila oružje.

„Stara dama“ je u slavila rezultatom 2:1 u izuzetnom uzbudljivom meču, u kojem su viđena dva penala, a sudija Paolo Valeri tri puta morao da koristi VAR, posljednji put u 92. minutu!

Rikardo Saponara, momak koji je donio Sampdoriji  bod protiv Lacija pogotkom u 99. minutu utakmice protiv Lacija, zatresao je mrežu Juventusa u drugom minutu sudijske nadoknade, ali je radost gostujućih navijača kratko trajala.

Valeri je poništio pogodak zbog ofsajda Saponare i Juve je stigao do sva tri boda, iako su gosti bar u prvom dijelu utakmice bili ravnopravan, pa i bolji rival.

Juventus – Sampdorija 2:1 (1:1)

Masilimiljano Alegri nije ponovio grešku iz prošle utakmice protiv Atalante, kada je Kristijana Ronalda i Miralema Pjanića ostavio na klupi, da bi Portugalac kasnije u finišu meča morao da spašava Juventus prvog poraza.

Ovog puta obojica su počeli meč, a Ronaldo je nakon manje od dvije minute doveo Juventus u vođstvo pogotkom u suprotan ugao poslije dodavanja Paola Dibale.

Osim njih dvojice, u špicu je igrao i Mario Mandžukić, međutim, veći dio prvog poluvremena pripao je Sampdoriji koja je imala inicijativu, pogotovo poslije izjednačujućeg pogotka.

Do njega su gosti stigli u 33. minutu uz malo sreće, pošto je sudija Paolo Valeri poslije pregledanja video snimka zaključio da je Emre Džan namjerno igrao rukom.

Siguran realizator jedanaesterca za 1:1 bio je Paolo Kvaljarela. Kapiten gostiju tako je postigao gol na devetoj utakmici zaredom , što je posljednji put uspjelo Davidu Trezegeu 2005. godine.

Jednu od rijetkih prilika u prvom poluvrmenu za Juventus imao je Kjelini u sudijskoj nadoknadi, ali u nastavku viđena je prava ofanziva na gol Aduera.

Pokušavao je Matuidi, potom je Ronaldo zatresao i prečku, a onda konačno i mrežu.

Doduše, moraa je Portugalac da sačeka da Valeri potvrdi svoju odluku da dosudi jedanaesterac, nakon što je lopta pogodila u ruku jednog igrača Sampdorije.

U sličnoj situaciji kao kod penala za Sampdoriju, Valeri je postupio isto, a Ronaldo je udarcem po sredini gola zatresao mrežu za 2:1 i trijumf Juventusa na isteku 2018. godine.

Izostala je reakcija fudbalera iz Đenove, sve do sudijske nadoknade kada su u posljedjem pokušaju i stigli do pogotka, ali je on poništen zbog ofsajda.  

Kad je ljut ne izlazi mu na crtu. Poješće te. U vreme ručka dva ugriza Kristijana Ronalda, tek da pokaže koliko je Juventus drugačiji tim sa njim na terenu. Uoči praznika bilo je planirano da Portugalac predahe poslednja dva meča u 2018, međutim, nužda zakon menja, pa je Masimilijano Alegri morao da ga uvede na teren u Bergamu, gde ga je spasao poraza (2:2), da bi se u uvodnom susretu 19. kola Serije A vratio u startnih 11 i bio toliko motivisan da se ne bi iz čeljusti Portugalca izbavio ni daleko jači tim od Sampdorije, iako su gosti umalo priredili iznenađenje, ali ih je od boda koji su igrom zaslužili odvojila tehnologija.

Dva pogotka letošnjeg pojačanja iz Reala ispostavila su se dovoljnim za miran odlazak na pauzu i veselje na Alijanc stadionu. Pogotovo usled sazanja da je Stara dama godinu ispratila sa okruglo 100 pogodaka u svim takmičenjima. Prvi današnji pao je posle promene strane Paula Dibale, sjajnog prijema Ronalda i šuta u suprotni ugao gola Emila Audera, dok je drugi put pogodio sa 11 metara, pošto je sudija PaoloValeri prekontrolisao sopstvenu odluku i na osnovu pregleda VAR-om pokazao na belu tačku. Opravdano. Zicer za Ronalda. Ovoga puta po sredini. Neumoljivo.

Ukupno 15 golova i sedam asistencija CR7 otkako je stigao u Torina 24 utakmice. Kupovina koja bi tek trebalo da se isplati u mečevima Lige šampiona, s tim da je sa ukupno 14 hitaca na italijanskim terenima utabao put ka Skudetu i pretekao Kšištova Pjonteka na listi strelaca (14:13). Napašće Zlatnu kopačku, to je jasno.

Samo, učinak Ronalda pada u drugi plan zbog načina na koji je Juve spasao tri boda u nadoknadi vremena. Praktično, učinio je to VAR! Treći put na utakmici. Sva tri puta je bio u pravu. Najpre kad je svirao jedanaesterac u korist Đenovljana kojim je Fabio Kvaljarela pogodio za 1:1, potom kad je pokazao na belu tačku za novo vođstvo domaćina, a onda je u 92. minutu poništio gol Rikarda Saponare.

Sampin rezervista je ušao u igru 20-ak minuta pre kraja i pogodio izjednačenje u drugom od šest dodatnih minuta. Efektan, prelep gol, činilo se da bod ide na Marasi, a onda je Valeri dobio signal iz VAR sobe, još jednom pogledao televizor i posle dvominutne pauze u kojoj su gostujući navijači proslavili remi svirao ofsajd u kome se Saponara nalazio pre nego što je primio loptu koju je koji tren kasnije poslao u rogalj Perinovog gola.

Tako je Juve sačuvao pobedu koju je zaslužio boljom igrom u drugom delu, kad je Ronaldo uzdrmao prečku, Matuidi pucao sa distance, Mandžukić u nekoliko situacija bio blizu gola. Alegrijev tim ušao je u istoriju Serije A, jer je osvoji najviše bodova posle prvog kruga (53) otkako u ligi učestvuje 20 timova, a sa ovakvom formom teško da ko može da mu ugrozi pozicije u italijanskog fudbalu.

Nije dovoljan ni majstor kakav je Fabio Kvaljarela. Iskusni špic smireno je realizivao jedanaesterac posle igranja rukom Emrea Džana u 33. minutu i tako niz na kojima je tresao mreže produžio na devet utakmica. Poslednji igrač koji je bio toliko frekfentan je David Trezege još 2005, u dresu Juventusa, a kakvo poštovanje Kvaljarela gaji prema Staroj dami pokazao je odbijanjem da proslavi gol.

Imao je Samp još nekoliko šansi, čak i positgao taj gol preko Saponare, da nema tehnologije slavio bi. Ovako, ipak je pošteno bilo da se završi 2:1.

Serija A, 19. kolo:

Juventus – Sampdorija 2:1 (1:1)
/Ronaldo 2, 65 penal – Kvaljarela 33/

Kjevo – Frozinone (15.00)
Empoli – Inter
Đenova – Fiorentina
Lacio – Torino
Parma – Roma
Sasuolo – Atalanta
Udineze – Kaljari
Napoli – Bolonja (18.00)
Milan – SPAL (20.30)

Tabela: Juventus (+1) 53,Napoli 41, Inter 36, Lacio 31, Sampdorija (+1) 29, Milan 28, Roma 27, Torino 26, Atalanta 25, Fiorentina 25, Sasuolo 25, Parma 25, Kaljari 20, Đenova 19, SPAL 17, Empoli 16, Udineze 15, Bolonja 13, Frozinone 10, Kjevo5*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar