Milić napustio Zvezdu i prešao u BATE!

Srpski fudbaler, Nemanja Milić, zvanično je prešao u BATE Borisov, saopštio je klub iz Ljutice Bogdana.  I Milić zvanično otišao iz Zvezde, ko je sledeći? Još jedan odlazak sa "Marakane", a sve se čini da će ih ubrzo biti još.

Fudbal 29.12.2018 | 11:15
Milić napustio Zvezdu i prešao u BATE!
"Nemanja Milić nije više igrač Crvene zvezde, prešao je u BATE Borisov. Borbenom krilnom napadaču želimo sve najbolje u nastavku karijere i hvala mu za sve što je dao u crveno-belom dresu", saopštili su iz Zvezde.

Milić je u Crvenu zvezdu došao 2017. godine, nakon što je tri godine nastupao za Spartak iz Subotice, dok je od 2007. do 2013. igrao za OFK Beograd.

Krilni napadač odigrao je ukupno 50 utakmica za Crvenu zvezdu i postigao je pet golova i uz to je imao sedam asistencija.

Kao što smo i najavili, Nemanja Milić je napustio Crvenu zvezdu i prešao u BATE Borisov. 

Posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda, 28-godišnji krilni napadač je potpisao ugovor sa beloruskim šampionom, a crveno-beli su se od svog dojučerašnjeg igrača oprostili porukom na Instagramu.

Milić je drugi igrač koji je ove zime zvanično napustio Crvenu zvezdu, ali sigurno ne i jedini. Dva dana pre njegovog, stiglo je i saopštenje o rastanku sa Nenadom Krstičićem, koji je iskoristio opciju da napusti klub ukoliko neko ponudi 500.000 evra za njegov transfer, što je učinio grčki AEK.

Poduži je spisak onih o čijim se mogućim odlascima već danima piše u medijima, a i sportski direktor Mitar Mrkela najavio je da će u ovom prelaznom roku klub više prodavati igrače nego kupovati. 

Pitanje je, dakle, ko je sledeći koji će napustiti stadion Rajko Mitić.

Navijači najviše strepe kada su u pitanju prvi golman Milan Borjan i štoper Miloš Degenek, fudbaler koji je od letošnjeg dolaska u Zvezdu odigrao 33 od mogućih 37 utakmica i sa 2.936 minuta je igrač sa najviše provedenog vremena na terenu u celoj Evropi ove sezone!

Za Borjana navodno postoje dve ponude u iznosu 3.000.000 evra, dok Degenek - opet navodno - u svom ugovoru ima kaluzulu po kojoj može da napusti crveno-bele ukoliko neko ponudi 3.000.000 evra za njegov transfer, a nezvanično je to već učinio saudijski Al Hilal.

Na izlaznim vratima nalazi se i Vujadin Savić, koji bi mogao u turski Trabzon za 1.000.000 evra, a pod znakom pitanja su i statusi Mohameda El Fardua Bena, Milana Rodića, Branka Jovičića, Slavoljuba Srnića i Džonatana Kafua.

Osim Kafua - čija situacija je nešto drugačija jer je u Zvezdi na pozajmici iz Bordoa do kraja sezone, a pošto nije ispunio očekivanja crveno-beli pokušavaju da mu nađu drugi klub u kojem će odigrati prolećni deo sezone - rukovodstvo Zvezde verovatno bi pristalo na prodaju ostalih pomenutih igrača ukoliko stigne zadovoljavajuća ponuda, ali više o tome - kao i o sudbinama Borjana, Degeneka i Savića - znaćemo posle predstojećih praznika.

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov).

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar