Barsin štoper za budućnost - Žan Kler Todibo!

Erik Abidal pronašao novog Rafaela Varana. . .

Fudbal 29.12.2018 | 15:00
Barsin štoper za budućnost - Žan Kler Todibo!
Pred Barselonom je veliki izazov u zimskom prelaznom roku: pronaći kvalitetnog štopera za duži period. Dovođenjem Džejsona Murlja na pozajmicu Katalonci su vrlo verovatno samo trenutno zakrpili rupu u zadnjoj liniji - mada postoji mogućnost otkupa Kolumbijca iz Valensije za 25.000.000 evra - tako da se očekuje da Barsa tokom zime razmotri nekoliko opcija, pre svega mlađih igrača. 

Mundo deportivo danas donosi priču kako je Erik Abidal napravio ozbiljne kontakte sa čelnicima Tuluza, te kako se raspitivao o mogućnosti angažovanja 18-godišnjeg Žan Kler Todiboa. Radi se o momku koji je avgusta ove godine debitovao u francuskoj Ligi 1, ali samo deset utakmica, odnosno tek nešto više od 800 minuta bilo mu je dovoljno da privuče pažnju najbogatijih klubova Evrope. Gotovo svi Englezi, Real, Juventus, Napoli, Bajern... Čak ga je i Mančester Junajted imao na onoj listi 10 kandidata za novog štopera. 

Todibo slovi za jednog od najtalentovanijih defanzivaca Francuske, a stručnjaci ga s obzirom na visinu i igračke karakteristike smatraju "novim Rafaelom Varanom". Mundo navodi da se u Barseloni uzdaju u Abidala i njegove odlične veze u domovini, kao i taj prvi kontakt koji je uspešno napravio sa ljudima iz Tuluza. 

Katalonci su u takvoj situaciji da ne mogu mnogo da čekaju i vagaju. Matijs De Liht je svakako i dalje opcija broj jedan, međutim ako Ajaks ne popusti sa cenom, teško da će Barsa moći da ga dobije u paketu sa Frenkijem de Jongom. A vezista je ipak primarni cilj. I po nekim navodima već je rekao DA. 

O ceni koju bi Španci platili za mladog Todiboa za sada se ne piše. Poznato je samo da njegova tržišna vrednost iznosi oko 10.000.000 evra. 

Podatak da Barsa nije primila gol na četiri poslednja meča u ligi laiku bi odavao utisak da je u Valverdeovoj zadnjoj liniji sve pod konac. Ali daleko od toga. Tomasu Vermalnu su već 33, a tu su i redovni problemi sa povredama. Đerar Pike je u zašao u 32, tako da mora da se misli na njegovog naslednika, dok je situacija sa Samjuelom Umtitijem i njegovim kolenom čak dramatična. O tome smo već pisali... Pored pomenutih centralnih defanzivaca tu je još samo Kleman Lengle.    

Situacija je jasna - Barsa ima i primarni cilj i imperativ na zimskoj pijaci. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar