Барсин штопер за будућност - Жан Клер Тодибо!

Ерик Абидал пронашао новог Рафаела Варана. . .

Фудбал 29.12.2018 | 15:00
Барсин штопер за будућност - Жан Клер Тодибо!
Пред Барселоном је велики изазов у зимском прелазном року: пронаћи квалитетног штопера за дужи период. Довођењем Џејсона Мурља на позајмицу Каталонци су врло вероватно само тренутно закрпили рупу у задњој линији - мада постоји могућност откупа Колумбијца из Валенсије за 25.000.000 евра - тако да се очекује да Барса током зиме размотри неколико опција, пре свега млађих играча. 

Мундо депортиво данас доноси причу како је Ерик Абидал направио озбиљне контакте са челницима Тулуза, те како се распитивао о могућности ангажовања 18-годишњег Жан Клер Тодибоа. Ради се о момку који је августа ове године дебитовао у француској Лиги 1, али само десет утакмица, односно тек нешто више од 800 минута било му је довољно да привуче пажњу најбогатијих клубова Европе. Готово сви Енглези, Реал, Јувентус, Наполи, Бајерн... Чак га је и Манчестер Јунајтед имао на оној листи 10 кандидата за новог штопера. 

Тодибо слови за једног од најталентованијих дефанзиваца Француске, а стручњаци га с обзиром на висину и играчке карактеристике сматрају "новим Рафаелом Вараном". Мундо наводи да се у Барселони уздају у Абидала и његове одличне везе у домовини, као и тај први контакт који је успешно направио са људима из Тулуза. 

Каталонци су у таквој ситуацији да не могу много да чекају и вагају. Матијс Де Лихт је свакако и даље опција број један, међутим ако Ајакс не попусти са ценом, тешко да ће Барса моћи да га добије у пакету са Френкијем де Јонгом. А везиста је ипак примарни циљ. И по неким наводима већ је рекао ДА. 

О цени коју би Шпанци платили за младог Тодибоа за сада се не пише. Познато је само да његова тржишна вредност износи око 10.000.000 евра. 

Податак да Барса није примила гол на четири последња меча у лиги лаику би одавао утисак да је у Валвердеовој задњој линији све под конац. Али далеко од тога. Томасу Вермалну су већ 33, а ту су и редовни проблеми са повредама. Ђерар Пике је у зашао у 32, тако да мора да се мисли на његовог наследника, док је ситуација са Самјуелом Умтитијем и његовим коленом чак драматична. О томе смо већ писали... Поред поменутих централних дефанзиваца ту је још само Клеман Ленгле.    

Ситуација је јасна - Барса има и примарни циљ и императив на зимској пијаци. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар