I Mančester Siti ima mane!

Alarm kod Građana posle trećeg poraza na poslednje četiri utakmice.

Fudbal 28.12.2018 | 11:15
I Mančester Siti ima mane!
Tri poraza Mančester Sitija na poslednje četiri utakmice pokazale su da i tim Pepa Gvardiole ima mane. Ali, gde se one nalaze i kako mogu da budu rešene? Skaj Sport je probao da pruži odgovore na ova i još neka pitanja. Gol Rikarda Pereire u završnici meča u kom je Lester slavio s 2:1 protiv Mančester Sitija, ostavio je Građane na sedam bodova iza Liverpula na polovini Premijer lige. Postavlja se pitanje - da li su ovi problemi kratkoročni ili će imati svoje komplikacije i ubuduće?

Jedan od glavnih problema Sitija je što nema pravu zamenu za Fernandinja. Građani imaju problem u srcu veznog reda. Iako nije teža povreda, izostanak Fernandinja se pokazao kao problematičan. Gvardiola je probao sa Džonom Stounsom na toj poziciji protiv Kristal Palasa, ali se to loše završilo.

Protiv Lestera se Stouns vratio u srce odbrane, dok je zadatak da zaustavi Lesterove atake imao Ilkaj Gundogan. Iako on ima kvalitet, jednostavno nije Fernandinjo. O svemu je pričao i Pep Gvardiola posle utakmice.

"Fernandinjo nije mogao da igra, tako da smo morali to da prevaziđemo. Gundogan je dobro igrao, bio je dobar sa loptom. Nemamo igrača kao što je Fernandinjo na toj poziciji, ako da moramo da razmislimo o tome i to rešimo", rekao je.

Otkako je Gvardiola došao u Siti, Građani su dobili 71,3 odsto utakmica sa Fernandinjom u timu i 59,3 odsto mečeva bez njega. Fernandinjo ima 33 godine, Građani mu traže zamenu, a jedno od imena koje se pominje je fudbaler Liona Tanguj Ndombele.

Ako tražimo probleme Mančester Sitija, oni se pojavljuju na levoj strani kada je u igri Fabijan Delf, odnosno kada tu nema Bendžamina Mendija. Gvardiola je transformisao Delfa na levog beka, ali se on muči na toj poziciji jer mora da ispunjava Gvardioline želje koje su neobične za tu poziciju.

Delf je imao 190 dodira protiv Palasa i Lestera, a od toga je samo 12 bilo u defanzivnoj trećini. Sve ostalo u protivničkoj polovini. Možda jedina zamena za Delfa je Oleksandr Zinčenko, takođe vezista koji se pretvara da je defanzivac. Očigledan je to problem u defanzivi. Posebno kada se na tu odbranu bude ustremio trozubac Liverpula.

Na sve to, Gvardiola uprkos problemima pokušava da bude smiren. Jasno je da sada svi Liverpul vide kao favorita, ali to ne dotiče previše Španca.

"Fudbal je fascinantan, nepredvidiv. Zato uvek morate da budete skromni, morate da radite snažno i da znate da je svaka utakmica teška. Zato svi za prošlu sezonu kažu da smo osvojili lako, a ja znam koliko je bilo teško".

Već trećeg januara gledaćemo okršaj Mančester Sitija i Liverpula. Pre toga Građani imaju meč protiv Sautemptona. Jasno je svima da bi duel sa Redsima mogao da bude veoma bitan u borbi za trofej. Tu je i Totenhem sa bodom više od Mančestera.

Siti je pokazao slabosti u poslednjih par kola. Sada je pravo pitanje može li Siti da se podigne i pokaže šampionski karakter. Šampionska trka je u punom jeku. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar