И Манчестер Сити има мане!

Аларм код Грађана после трећег пораза на последње четири утакмице.

Фудбал 28.12.2018 | 11:15
И Манчестер Сити има мане!
Три пораза Манчестер Ситија на последње четири утакмице показале су да и тим Пепа Гвардиоле има мане. Али, где се оне налазе и како могу да буду решене? Скај Спорт је пробао да пружи одговоре на ова и још нека питања. Гол Рикарда Переире у завршници меча у ком је Лестер славио с 2:1 против Манчестер Ситија, оставио је Грађане на седам бодова иза Ливерпула на половини Премијер лиге. Поставља се питање - да ли су ови проблеми краткорочни или ће имати своје компликације и убудуће?

Један од главних проблема Ситија је што нема праву замену за Фернандиња. Грађани имају проблем у срцу везног реда. Иако није тежа повреда, изостанак Фернандиња се показао као проблематичан. Гвардиола је пробао са Џоном Стоунсом на тој позицији против Кристал Паласа, али се то лоше завршило.

Против Лестера се Стоунс вратио у срце одбране, док је задатак да заустави Лестерове атаке имао Илкај Гундоган. Иако он има квалитет, једноставно није Фернандињо. О свему је причао и Пеп Гвардиола после утакмице.

"Фернандињо није могао да игра, тако да смо морали то да превазиђемо. Гундоган је добро играо, био је добар са лоптом. Немамо играча као што је Фернандињо на тој позицији, ако да морамо да размислимо о томе и то решимо", рекао је.

Откако је Гвардиола дошао у Сити, Грађани су добили 71,3 одсто утакмица са Фернандињом у тиму и 59,3 одсто мечева без њега. Фернандињо има 33 године, Грађани му траже замену, а једно од имена које се помиње је фудбалер Лиона Тангуј Ндомбеле.

Ако тражимо проблеме Манчестер Ситија, они се појављују на левој страни када је у игри Фабијан Делф, односно када ту нема Бенџамина Мендија. Гвардиола је трансформисао Делфа на левог бека, али се он мучи на тој позицији јер мора да испуњава Гвардиолине жеље које су необичне за ту позицију.

Делф је имао 190 додира против Паласа и Лестера, а од тога је само 12 било у дефанзивној трећини. Све остало у противничкој половини. Можда једина замена за Делфа је Олександр Зинченко, такође везиста који се претвара да је дефанзивац. Очигледан је то проблем у дефанзиви. Посебно када се на ту одбрану буде устремио трозубац Ливерпула.

На све то, Гвардиола упркос проблемима покушава да буде смирен. Јасно је да сада сви Ливерпул виде као фаворита, али то не дотиче превише Шпанца.

"Фудбал је фасцинантан, непредвидив. Зато увек морате да будете скромни, морате да радите снажно и да знате да је свака утакмица тешка. Зато сви за прошлу сезону кажу да смо освојили лако, а ја знам колико је било тешко".

Већ трећег јануара гледаћемо окршај Манчестер Ситија и Ливерпула. Пре тога Грађани имају меч против Саутемптона. Јасно је свима да би дуел са Редсима могао да буде веома битан у борби за трофеј. Ту је и Тотенхем са бодом више од Манчестера.

Сити је показао слабости у последњих пар кола. Сада је право питање може ли Сити да се подигне и покаже шампионски карактер. Шампионска трка је у пуном јеку. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар