Branko Lazić: Tomić je donio svježinu, novi sistem...

Na rastanku od 2018. godine, kapiten Crvene zvezde mts sabirao utiske i govorio o novinama koje je uneo novi šef struke.

Košarka 28.12.2018 | 09:30
Branko Lazić: Tomić je donio svježinu, novi sistem...
Svečanošću u hotelu "Kraun Plaza", KK Crvena zvezda mts ispratila je 2018. godinu.

Posećeni skup, u prisustvu košarkaša, košarkašica, "otvorio" je kapiten šampiona Srbije, Branko Lazić, kratkom ocenom urađenog u prethodnih 12 meseci.

"Klub je nastavio da osvaja titule, uprkos velikim izazovima ali i porazima, iz kojih smo uspeli da uzdignemo i da pokažemo koliko vredimo. Prethodna godina bila je za nas i velika škola, u dobrim i manje dobrim momentima", rekao je on.

"Crvena zvezda mora da pokazuje, a i pokazala je, koliko je veliki klub, iako su izostali neki rezultatski ciljevi. Ova sezona je nova priča za nas i mogu da poželim saigračima i svima u klubu dobro zdravlje, a za ostalo ćemo se boriti", dodao je najtrofejniji košarkaš u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

Posle obraćanja klupskog predsednika Nebojše Čovića, koji je govorio o "Zvezdinom sistemu" i o "potencijalnim promenama u ekipi", Lazić je otkrio i po čemu će na privatnom planu upamtiti 2018.

"Pamtiću je po rođenju ćerke, to je svakako najjači utisak na privatnom planu. Poslovnim delom mogu da budem zadovoljan, iako ne u potpunosti, jer nismo uspeli da ostvarimo neke ciljeve. Ipak, bitno je da smo nastavili kontinuitet osvajanja trofeja. Ova godina ima potencijal da se vratimo na prethodne, kada smo pravili velike rezultate".

Takmičarska jesen prošla je odlično za crveno-bele. U ABA ligi su i dalje perfektni, sa skorom 12-0, a u Evrokupu su izborili plasman u Top 16 fazu i dočekali evropsku jesen, u kojoj će igrati protiv Limoža, Unikahe i Valensije.

Na pitanje kako mu izgleda ekipa posle prvog dela sezone, Lazić odgovara pohvalama.

"I po rezultatima se vidi da deluje zaista sjajno. Poslednjih godina smo možda jednom, a možda nijednom bili kompletni od starta priprema. Imali smo priprema da se spremimo, uigramo i zahvaljujući tome dolaze rezultati. Naravno, nećemo se zadovoljiti ovim, već ćemo se truditi da napredujemo. Siguran sam da će rezultati doći".

Kao igrač koji ima najduži crveno-beli staž u aktuelnom Zvezdinom timu, Lazić pamti saradnju sa svim trenerima od 2011. i Svetislava Pešića. Ove jeseni, na klupu je seo Milan Tomić i početak je prošao odlično, jer je uz perfektni niz na Jadranu i pobede u Evorkupu na Kalemegdan stigao i trofej ABA Superkupa.

"Tomić je uneo svežinu, novi sistem rada, treniranja i odnosa prema igračima i prema klubu. Kao što sam rekao, jako je bilo bitno što smo od starta krenuli svi zajedno, upoznavali se..."

"Došlo je dosta novih igrača, tri nova trenera su u ekipi i bilo je jako važno da od početka budemo zajedno. Rezultati za nama govore o tome", naglasio je Lazić na kraju koktela, posle kojeg će crveno-beli nastaviti pripremu za veliki derbi za kraj godine - protiv Budućnosti (nedelja, 19 časova, TV Arena sport).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar