Бранко Лазић: Томић је донио свјежину, нови систем...

На растанку од 2018. године, капитен Црвене звезде мтс сабирао утиске и говорио о новинама које је унео нови шеф струке.

Кошарка 28.12.2018 | 09:30
Бранко Лазић: Томић је донио свјежину, нови систем...
Свечаношћу у хотелу "Краун Плаза", КК Црвена звезда мтс испратила је 2018. годину.

Посећени скуп, у присуству кошаркаша, кошаркашица, "отворио" је капитен шампиона Србије, Бранко Лазић, кратком оценом урађеног у претходних 12 месеци.

"Клуб је наставио да осваја титуле, упркос великим изазовима али и поразима, из којих смо успели да уздигнемо и да покажемо колико вредимо. Претходна година била је за нас и велика школа, у добрим и мање добрим моментима", рекао је он.

"Црвена звезда мора да показује, а и показала је, колико је велики клуб, иако су изостали неки резултатски циљеви. Ова сезона је нова прича за нас и могу да пожелим саиграчима и свима у клубу добро здравље, а за остало ћемо се борити", додао је најтрофејнији кошаркаш у историји клуба са Малог Калемегдана.

После обраћања клупског председника Небојше Човића, који је говорио о "Звездином систему" и о "потенцијалним променама у екипи", Лазић је открио и по чему ће на приватном плану упамтити 2018.

"Памтићу је по рођењу ћерке, то је свакако најјачи утисак на приватном плану. Пословним делом могу да будем задовољан, иако не у потпуности, јер нисмо успели да остваримо неке циљеве. Ипак, битно је да смо наставили континуитет освајања трофеја. Ова година има потенцијал да се вратимо на претходне, када смо правили велике резултате".

Такмичарска јесен прошла је одлично за црвено-беле. У АБА лиги су и даље перфектни, са скором 12-0, а у Еврокупу су изборили пласман у Топ 16 фазу и дочекали европску јесен, у којој ће играти против Лиможа, Уникахе и Валенсије.

На питање како му изгледа екипа после првог дела сезоне, Лазић одговара похвалама.

"И по резултатима се види да делује заиста сјајно. Последњих година смо можда једном, а можда ниједном били комплетни од старта припрема. Имали смо припрема да се спремимо, уиграмо и захваљујући томе долазе резултати. Наравно, нећемо се задовољити овим, већ ћемо се трудити да напредујемо. Сигуран сам да ће резултати доћи".

Као играч који има најдужи црвено-бели стаж у актуелном Звездином тиму, Лазић памти сарадњу са свим тренерима од 2011. и Светислава Пешића. Ове јесени, на клупу је сео Милан Томић и почетак је прошао одлично, јер је уз перфектни низ на Јадрану и победе у Еворкупу на Калемегдан стигао и трофеј АБА Суперкупа.

"Томић је унео свежину, нови систем рада, тренирања и односа према играчима и према клубу. Као што сам рекао, јако је било битно што смо од старта кренули сви заједно, упознавали се..."

"Дошло је доста нових играча, три нова тренера су у екипи и било је јако важно да од почетка будемо заједно. Резултати за нама говоре о томе", нагласио је Лазић на крају коктела, после којег ће црвено-бели наставити припрему за велики дерби за крај године - против Будућности (недеља, 19 часова, ТВ Арена спорт).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар