Mesi: Zdravo rivalstvo sa Ronaldom

Lionel Mesi, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, pričao je za špansku "Marku" o Zlatnoj lopti, Ronaldu i porodici.  Mesi: Rivalstvo sa Ronaldom dobro za navijače.  Kapiten Barselone, Lionel Mesi, okarakterisao je rivalstvo sa Kristijanom Ronaldom "zdravim" i dobrim zbog navijača.

Fudbal 29.12.2018 | 15:15
Mesi: Zdravo rivalstvo sa Ronaldom
Od 2009. godine Argentinac iz Barse i Portugalac iz Real Madrida vode bitku ko je najbolji fudbaler, ali je to rivalstvo - barem u direktnim duelima - prekinuto odlaskom Ronalda u Juventus ovog leta.

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo dominirali su španskom Primerom punu deceniju i bili "ljuti protivnici", ali i fudbaleri koji su na dve strane podelili sve ljubitelje "najvažnije sporedne stvari" na svetu.

Dok je Portugalac bio na "Santjago Bernabeu", osvojio je dve titule šampiona Španije i četiri puta trofej u Ligi šampiona, dok je Mesi podigao devet pehara španskog prvaka (šest dok je Ronaldo bio u Realu) i takođe četiri titule u Ligi šampiona.

Zato je Mesi mišljenja da je njihovo rivalstvo bilo pozitivno za španski fudbal i navijače.

"Rivalitet sa Kristijanom je bio vrlo zdrav i dobar za navijače", izjavio je 31-godišnji Argentinac za madridsku "Marku".

Na individualnom planu, Mesi i Ronaldo pre Portugalčevog odlaska u "staru damu" iz Torina, po pet puta su osvajali "Zlatnu loptu" od 2008. do 2017. godine, da bi ih u tome prekinuo Luka Modrić ove godine. Argentinac je ove godine osvojio tek petu poziciju u izboru "Frans fudbala" iza Kilijana Mbapea, Antoana Grizmana, Ronalda i Modrića...

"Čim sam čuo imena nominovanih znao sam da nisam u 'igri'", izjavio je Mesi i dodao na kraju da voli fudbal, ali da postoji i nešto važnije.

"Porodica je iznad svega", zaključio je argentinski fudbaler.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar