Меси: Здраво ривалство са Роналдом

Лионел Меси, по многима најбољи фудбалер свих времена, причао је за шпанску "Марку" о Златној лопти, Роналду и породици.  Меси: Ривалство са Роналдом добро за навијаче.  Капитен Барселоне, Лионел Меси, окарактерисао је ривалство са Кристијаном Роналдом "здравим" и добрим због навијача.

Фудбал 29.12.2018 | 15:15
Меси: Здраво ривалство са Роналдом
Од 2009. године Аргентинац из Барсе и Португалац из Реал Мадрида воде битку ко је најбољи фудбалер, али је то ривалство - барем у директним дуелима - прекинуто одласком Роналда у Јувентус овог лета.

Лионел Меси и Кристијано Роналдо доминирали су шпанском Примером пуну деценију и били "љути противници", али и фудбалери који су на две стране поделили све љубитеље "најважније споредне ствари" на свету.

Док је Португалац био на "Сантјаго Бернабеу", освојио је две титуле шампиона Шпаније и четири пута трофеј у Лиги шампиона, док је Меси подигао девет пехара шпанског првака (шест док је Роналдо био у Реалу) и такође четири титуле у Лиги шампиона.

Зато је Меси мишљења да је њихово ривалство било позитивно за шпански фудбал и навијаче.

"Ривалитет са Кристијаном је био врло здрав и добар за навијаче", изјавио је 31-годишњи Аргентинац за мадридску "Марку".

На индивидуалном плану, Меси и Роналдо пре Португалчевог одласка у "стару даму" из Торина, по пет пута су освајали "Златну лопту" од 2008. до 2017. године, да би их у томе прекинуо Лука Модрић ове године. Аргентинац је ове године освојио тек пету позицију у избору "Франс фудбала" иза Килијана Мбапеа, Антоана Гризмана, Роналда и Модрића...

"Чим сам чуо имена номинованих знао сам да нисам у 'игри'", изјавио је Меси и додао на крају да воли фудбал, али да постоји и нешто важније.

"Породица је изнад свега", закључио је аргентински фудбалер.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар