Video - Centarfor i fajter: Pakleni trening Artjoma Dzjube!

Kada skine kopačke napadač Zenita i Rusije navlači rukavice u ulazi u ring.

Fudbal 28.12.2018 | 08:00
Video - Centarfor i fajter: Pakleni trening Artjoma Dzjube!
Uz Denis Čeriševa i Aleksandra Golovina, Artjom Dzjuba je bio najvažniji šraf u domaćem timu na minulom Svetskom prvenstvu. Tim najveće zemlje sveta je na opšte iznenađenje, pa i njih samih zaustavljen tek u četvefinalu gde ih je Hrvatska izbacila nakon 2:2 i izvođenja penala.

Postigao je tri gola i vodio teške bitke sa najboljim štoperima sveta, pokazavđi na tako velikoj sceni da je zver kakva se retko rađa. Čak 196 cm i skoro 100 kg praktično čistih mišića dovoljni su da uplaše svakog protivnika, a kada je fizilki maksimalno spreman zaista deluje kao tenk.

Jedan od razloga njegove velike snage - osim genetike - je i ljubav prema borilačkim veštinama, tako da klasičan fudbalski trening ponekad kombinuje i sa ponekim sparingom u ringu. Tako je pre neki dan ušao u oktagon na sparing sa jednim od najjačih MMA boraca Rusije i sveta, Aleksandrom Volkovim (201 cm, 115 kg), koji je široj javnost eventualno poznat po šokantnom nokautu koji je doživeo u poslednjim sekundama teškaške borbe sa Amerikancem Derikom Luisom na UFC 229 kada je meč večeri bio već legendarni duel Habiba Nurmagomedova i Konora Makgregora.



Mora se priznati da 30-godišnji centrafor Rusije i Zenita deluje zaista impresivno u borbi, barem za jednog amatera, te ne bi ispao mnogo smešan ukoliko bi sada promenio sport kojim se bavi. Srca mu siguno ne bi nedostajalo pošto se nije plašio da udari na ovako moćnog protivnika  oki ga je, naravno puštao. A verujte, treba mnogo hrabrosti da se uđe u ring sa nekim takvim kao što je gorostasni Volkov, iako znate da će vas "čuvati".

Ruski šampionat se nastavlja 3. marta, a Zenit na vrhu tabele ima 34 poena, bod više od drugoplasiranog Krasnodara.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar