Zvezda gostuje Galati: Imamo Top 16, ali nije gotovo!

Crveno-beli putuju u Istanbul, prateći i rezultat drugih utakmica u grupi.

Košarka 17.12.2018 | 21:15
Zvezda gostuje Galati: Imamo Top 16, ali nije gotovo!
Crvena zvezda mts izborila je plasman u Top 16 fazu Evrokupa i po tom pitanju obezbedila mir uoči odlaska u Istanbul, na utakmicu protiv Galatasaraja (sreda, 18 časova).

Ipak, dan pre leta ka Turskoj, trener crveno-belih Milan Tomić ističe da taj meč nosi takmičarski značaj, jer bi pobeda mogla da pomogne Zvezdi (5-4) da na kraju zauzime što višu poziciju uoči formiranja grupa za sledeću rundu.

Doduše, rasplet će zavisiti i od ishoda utakmice Andora (7-2) - Monako (5-4), u kojoj bi trijumf španskog tima omogućio crveno-belima da pobedom osvoje drugo mesto. Već sada je poznato da će drugoplasirani iz Zvezdine grupe sigurno ući u Grupu H, sa Uniksom i Cedevitom, a da će trećeplasirani u Grupu G, gde su već Valensija i Unikaha.

Računica nije previše komplikovana, a crveno-beli se spremaju za naredni meč bez previše kalkulisanja. Takođe, svesni su da njihovi dueli protiv Galatasaraja od novembra 2014. nikad neće biti posmatrani isključivo zbog sport, jer je te jesenje večeri pred dvoranom "Abdi Ipekči" ubijen Marko Ivković, navijač Zvezde koji je došao u Istanbul da prati utakmicu svog tima.

"To je specifična utakmica, sama po sebi, ali mi idemo tamo da dobijemo, jer od tog meča dosta zavisi, kao i od duela Monaka i Andore. Kvalifikovali smo se za Top 16, ali putujemo sa željom da pobedimo. Videćemo šta će se dogoditi", rekao je u najavi meča Zvezdin trener Milan Tomić.

Upitan za računicu u vezi sa sastavom grupa Top 16 faze, on kaže da ne razmišlja o kalkulacijama.

"Ako hoćeš nešto da uradiš u Evrokupu, igraćeš protiv svih tih protivnika. Loše je da biraš. Ako hoćeš da dođeš do četvrtfinala. polufinala ili finala, negde ćeš igrati, na primer, sa Uniksom. Ne gledam ko će biti u našoj grupi", dodao je Tomić.

O ABA ligi:

Tek je pola sezone...S obzirom na poraz Budućnosti u Zagrebu, Zvezda sada ima tri pobede više u odnosu na branioca regionalne titule. Ipak, Tomić ne smatra da bi već sada trebalo govoriti o "osvajanju" pol pozicije. "Greška je gledati tako, na pola smo sezone i imamo još 11 utakmica. Ne gledam nikako na to".

U prvoj utakmici ove sezone, Zvezda je deklasirala Galatasaraj 30 poena razlike, u punom Pioniru. Ovog puta, Galatasaraj će biti domaćin...

"Igrali smo i protiv Partizana ovde i manje-više to je ista atmosfera kada igraš na strani. Moj tim je pokazao da zna da igra u takvoj atmosferi i očekujem da ćemo odigrati dobro", dodao je Tomić.

Komentarišući zdravstvenu situaciju, Zvezdin trener rekao je da je Mohamed Faje izvrnuo zglob u utakmici protiv Mege, kao i da su se Marko Kešelj i Filip Čović vratili treninzima.

"Videćemo ko će biti u 12", dodao je on.

Poslednje kolo u Grupi A:

u utorak

Andora - Monako 20.00

u sredu

Galatasaraj - Zvezda 18.00
Breša - Ulm 20.30

Tabela: Monako 7-2, Andora 5-4, Zvezda 5-4, Ulm 4-5, Breša 3-6, Galatasaraj 3-6.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar