Opozicija traži vanredno stanje

Lider najveće francuske opozicione stranke Republikanci zatražio je danas uvođenje vanrednog stanja u zemlji, jer se u subotu očekuju novi protesti “Žutih prsluka”.

Svijet 05.12.2018 | 17:21
Opozicija traži vanredno stanje
– To bi obezbijedilo zaštitu za snage bezbjednosti i omogućilo bi nam da zaštitimo one koji žele mirno da protestuju, a da ne postanu taoci – rekao je lider konzervativne partije Republikanci, Loran Vokije, za televizijsku stanicu Frans 2, prenio je Index.hr. 

– Ne želim da naša zemlja utone u haos – dodao je Vokije.

Masovni protesti u Francuskoj protiv odluke vlade o povećanju taksi na gorivo počeli su sredinom novembra, a tokom protesta su najmanje tri osobe nastradale, dok ih je povrijeđeno na stotine.

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DisCo

05.12.2018 16:36

Ovako će DSN I PDP...

ODGOVORITE
Name

Protesti su legalni u državama

05.12.2018 23:41

Francuska je država, u kojoj zakonodavstvo ima svoje adekvatno mjesto, narod ima pravo na proteste, radi vladinih odluka, koje ugrožavaju većinu. Za razliku od nas, ovdje će narod izvojevati koliko toliko određena poboljšanja, za život, rad, uopšteno za standard prosječnog građanina. Protesti su odraz nezadovoljstva zdravog dijela društva, odnosni dovoljnog dijela svjesne "kritične mase", kao i postojanja određenog vida demokratije, bez obzira na reakciju policije, koja nastoji proteste svesti u prihvatljive okvire, barem za državu ...

ODGOVORITE