Опозиција тражи ванредно стање

Лидер највеће француске опозиционе странке Републиканци затражио је данас увођење ванредног стања у земљи, јер се у суботу очекују нови протести “Жутих прслука”.

Свијет 05.12.2018 | 17:21
Опозиција тражи ванредно стање
– То би обезбиједило заштиту за снаге безбједности и омогућило би нам да заштитимо оне који желе мирно да протестују, а да не постану таоци – рекао је лидер конзервативне партије Републиканци, Лоран Вокије, за телевизијску станицу Франс 2, пренио је Индеx.хр. 

– Не желим да наша земља утоне у хаос – додао је Вокије.

Масовни протести у Француској против одлуке владе о повећању такси на гориво почели су средином новембра, а током протеста су најмање три особе настрадале, док их је повријеђено на стотине.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДисЦо

05.12.2018 16:36

Овако ће ДСН И ПДП...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Протести су легални у државама

05.12.2018 23:41

Француска је држава, у којој законодавство има своје адекватно мјесто, народ има право на протесте, ради владиних одлука, које угрожавају већину. За разлику од нас, овдје ће народ извојевати колико толико одређена побољшања, за живот, рад, уопштено за стандард просјечног грађанина. Протести су одраз незадовољства здравог дијела друштва, односни довољног дијела свјесне "критичне масе", као и постојања одређеног вида демократије, без обзира на реакцију полиције, која настоји протесте свести у прихватљиве оквире, барем за државу ...

ОДГОВОРИТЕ