"Nikola ne skače visoko - okrećem se, gledam Jokića i a-aa!"

Košarkaši Denvera Nikola Jokić i Džamal Marej otkrili su da se ponekad tokom utakmica teško sporazumevaju, šta su im aduti, šta mane i koji je cilj ove sezone.

Košarka 04.12.2018 | 22:15
"Nikola ne skače visoko - okrećem se, gledam Jokića i a-aa!"
Oni su razgovarali sa bivšim igračem Denvera i šampionom NBA lige sa Detroit Pistonsima (2004) Čonsijem Bilapsom.

Srbin je rekao da mu odgovara što privlači odbrane protivnika na sebe, jer tako saigrači imaju više prostora.

"Pokušavam da budem agresivan, mislim da to može da pomogne mojim saigračima jer mogu da privučem odbranu pa moji saigrači imaju više prostora da igraju", rekao je Jokić nekadašnjem šampionu NBA lige.

Kako Džamal Marej kaže, najveći problem je do sada bila nekonstantnost njegove ekipe. "Rastemo zajedno i u svakoj utakmici zajedno učimo", kaže Jokić.

Na pitanje o tome šta je najveća vrlina Jokića Marej je bez razmišljanja rekao"asistencije", a Jokić je u šali dodao "visok skok".

"Ne, ne skačeš visoko brate, nema lobova. Okrećem se iz pik end rola i gledam kao a-aa... Nema lobova. Njegova dodavanja i IQ, to je najveća snaga igrača", kaže Marej.

Srpski centar kaže da je najveća prednost Mareja što je veliki takmičar i da svake večeri možda da ubacuje po 50 poena, ali da se ne druži sa igračima iz ekipe jer ga ne razumeju.

"Ne izlazim sa njima jer me ne razumeju. Moram sedam puta da im kažem nešto... Tokom utakmica, bože... Šta, šta, šta?!", priča Jokić.

Slično kaže i Marej koji otkriva i da je plej-of ove sezone minimum. Prošle sezone su ostali bez doigravanja u poslednjoj utakmici regularnog dela sezone sa Minesotom, a sedam meseci kasnije su na čelu "nikad jačeg" Zapada. Bilaps, koji je sa Jokićem i Marejem razgovarao, smatra da su u igri za finale svoje konferencije.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar