EL: Može i bez Šveda - Himki tukao PAO!

Treća deonica koštala Baskoniju u Istanbulu, odlični Micić! Vasilije ubacio 16 poena i imao šest asistencija. Micić "plesao" u pobedi Efesa, Himki može i bez Šveda! Košarkaši Anadolu Efesa savladali su ekipu Baskonije sa 96:85 u desetom kolu Evrolige.

Košarka 30.11.2018 | 21:00
EL: Može i bez Šveda - Himki tukao PAO!
U duelu Anadolu Efesa i Baskonije slavio je domaći tim s 96:85, a možemo reći da je to učinio najviše zahvaljujući trećoj deonici u kojoj je Efes bio bolji s 31:25.

Tada su Pivari napravili odlučujuću prednost u ovom izjednačenom duelu. Probali su Baski da se vrate do kraja, ali im to nije pošlo za rukom.

Sasvim dobru partiju je pružio Vasilije Micić sa 16 datih poena i šest asistencija. Zanimljivo, on bi već u ponedeljak mogao da zaigra za Srbiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Rival je Grčka u Beogradu. 

U Micića najefikasniji je bio Brok Motum sa 16 poena, dok su Adrijan Moerman i Brajant Danston dodali po 10. Kod Baska je najviše ubacio Met Džening - 20.

Efes je nastavio sa sjajnim partijama u elitnom takmičenju, upisao osmi trijumf, a ponovo je sjajan bio srpski reprezentativac Vasilije Micić.

Micić je na parketu proveo nešto više od pola sata i za to vreme postigao 16 poena (5-7 za dva, 2-4 za tri), uz 6 asistencija i 2 skoka.

Srpski plej je za Brokom Motumom bio najefikasniji, dok je dva poena manje od njih dodao Rodrig Buboa.

Kod Baskonije se istakao Met Džening sa 20 poena, pet više od Lilarda i Vojtmana.

Ekipa Ergina Atamana zauzima četvrtu poziciju u Evroligi sa skorom 8-2, dok su Španci na 12. poziciji sa tri pobede i sedam poraza.

Košarkaši Himkija bez pomoći najboljeg igrača Alekseja Šveda zabeležili su treću uzastopnu pobedu u Evroligi.

Oni su bili bolji od Panatinaikosa sa 76:68.

Entoni Gil je bio najefikasniji sa 21 poenom, Džordan Miki je upisao 14, a Ćarls Dženkins 12, uz 7 skokova i 3 ukradene lopte. Stefan Marković je za 22 minuta upisao 5 poena (1/2 za dva, 1/2 za tri), skok i 5 asistencija.

U poraženoj ekipi dvocifreni su bili Džejms Gist sa 19, Kit Lengford sa 17 (5 asistencija) i Met Lodžeski sa 13 poena.

Himki je sa učinkom 4-6 pobedu ispod timova koju su u plej-of zoni, a među njima je i Panatinaikos.

Može Himki do velikih pobeda i bez Alekseja Šveda! Tim iz Podmoskovlja dočekao je Panatinaikos i naneo je Zelenima poraz od 76:68. Bez Šveda odbrana Himkija delovala je mnogo jače, igrao je tim Jorgosa Barcokasa timski i tako nadomestio nedostatak najboljeg igrača.

Domaći tim je diktirao ritam utakmice sve vreme, a posebno je dobro Barcokasov tim odigrao odbranu u trećoj deonici kada je gostima dopustio samo sedam datih poena.

Sve je to dovelo do ove veoma važne pobede za Himki. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Entoni Gil sa 21 poenom. Džordan Miki je dodao 14, a Čarls Dženkins 12 iz sedam skokova, dve asistencije i tri ukradene lopte.

Stefan Marković je igrao 23 minuta, dao je pet poena i imao još toliko asistencija. Ovo je treća pobeda Himkija zaredom. Džejms Gist je dao 19 poena za Zelene, a 17 je dodao Kit Lengford.

Evroliga – deseto kolo:

Himki – Panatinaikos 76:68
Amadolu Efes – Baskonija 96:85

20.30 Olimpijakos – Budućnost
21.00 Barselona – Fenerbahče

četvrtak:

Darušafaka – Gran Kanarija 71:75
Žalgiris – Armani 83:78
Makabi – Bajern 95:71
Real Madrid – CSKA Moskva 88:93

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar