ЕЛ: Може и без Шведа - Химки тукао ПАО!

Трећа деоница коштала Басконију у Истанбулу, одлични Мицић! Василије убацио 16 поена и имао шест асистенција. Мицић "плесао" у победи Ефеса, Химки може и без Шведа! Кошаркаши Анадолу Ефеса савладали су екипу Басконије са 96:85 у десетом колу Евролиге.

Кошарка 30.11.2018 | 21:00
ЕЛ: Може и без Шведа - Химки тукао ПАО!
У дуелу Анадолу Ефеса и Басконије славио је домаћи тим с 96:85, а можемо рећи да је то учинио највише захваљујући трећој деоници у којој је Ефес био бољи с 31:25.

Тада су Пивари направили одлучујућу предност у овом изједначеном дуелу. Пробали су Баски да се врате до краја, али им то није пошло за руком.

Сасвим добру партију је пружио Василије Мицић са 16 датих поена и шест асистенција. Занимљиво, он би већ у понедељак могао да заигра за Србију у квалификацијама за Светско првенство. Ривал је Грчка у Београду. 

У Мицића најефикаснији је био Брок Мотум са 16 поена, док су Адријан Моерман и Брајант Данстон додали по 10. Код Баска је највише убацио Мет Џенинг - 20.

Ефес је наставио са сјајним партијама у елитном такмичењу, уписао осми тријумф, а поново је сјајан био српски репрезентативац Василије Мицић.

Мицић је на паркету провео нешто више од пола сата и за то време постигао 16 поена (5-7 за два, 2-4 за три), уз 6 асистенција и 2 скока.

Српски плеј је за Броком Мотумом био најефикаснији, док је два поена мање од њих додао Родриг Бубоа.

Код Басконије се истакао Мет Џенинг са 20 поена, пет више од Лиларда и Војтмана.

Екипа Ергина Атамана заузима четврту позицију у Евролиги са скором 8-2, док су Шпанци на 12. позицији са три победе и седам пораза.

Кошаркаши Химкија без помоћи најбољег играча Алексеја Шведа забележили су трећу узастопну победу у Евролиги.

Они су били бољи од Панатинаикоса са 76:68.

Ентони Гил је био најефикаснији са 21 поеном, Џордан Мики је уписао 14, а Ћарлс Џенкинс 12, уз 7 скокова и 3 украдене лопте. Стефан Марковић је за 22 минута уписао 5 поена (1/2 за два, 1/2 за три), скок и 5 асистенција.

У пораженој екипи двоцифрени су били Џејмс Гист са 19, Кит Ленгфорд са 17 (5 асистенција) и Мет Лоџески са 13 поена.

Химки је са учинком 4-6 победу испод тимова коју су у плеј-оф зони, а међу њима је и Панатинаикос.

Може Химки до великих победа и без Алексеја Шведа! Тим из Подмосковља дочекао је Панатинаикос и нанео је Зеленима пораз од 76:68. Без Шведа одбрана Химкија деловала је много јаче, играо је тим Јоргоса Барцокаса тимски и тако надоместио недостатак најбољег играча.

Домаћи тим је диктирао ритам утакмице све време, а посебно је добро Барцокасов тим одиграо одбрану у трећој деоници када је гостима допустио само седам датих поена.

Све је то довело до ове веома важне победе за Химки. Најефикаснији у победничком тиму био је Ентони Гил са 21 поеном. Џордан Мики је додао 14, а Чарлс Џенкинс 12 из седам скокова, две асистенције и три украдене лопте.

Стефан Марковић је играо 23 минута, дао је пет поена и имао још толико асистенција. Ово је трећа победа Химкија заредом. Џејмс Гист је дао 19 поена за Зелене, а 17 је додао Кит Ленгфорд.

Евролига – десето коло:

Химки – Панатинаикос 76:68
Амадолу Ефес – Басконија 96:85

20.30 Олимпијакос – Будућност
21.00 Барселона – Фенербахче

четвртак:

Дарушафака – Гран Канарија 71:75
Жалгирис – Армани 83:78
Макаби – Бајерн 95:71
Реал Мадрид – ЦСКА Москва 88:93

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар