SP: "Zmajevi" pali u Botevgradu!

Avramov nosio Bugare! Košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Bugarske 89:82 u Botevgradu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

Košarka 30.11.2018 | 20:10
SP: "Zmajevi" pali u Botevgradu!
Reprezentacija BiH poražena je od BUgarske 89:82 u meču trećeg kola kvalifikacija Grupe K za Mundobasket 2019. godine.

Podmlađena reprezentacija BiH sa novim selektorom Vedranom Bosnićem odigrala je solidan meč, ali nije uspjela da iznenadi Bugare, iako su "zmajevi" imali priliku da prelome meč u svoju korist.

Vrabac je promašio trojku pri vođstvu BiH 55:47, nakon čega su Bugari napravili seriju 11:0 i vratili se u meč, a potom preuzeli inicijativu.

Selektor Bosnić u odsustvu najvećh zvijezda Jusufa Nurkića i Džanana Muse, te još nekoliko povrijeđenih igrača imao je na raspolaganju podmlađenu ekipu, te mnogo "kraću" klupu od Bugarske. 

upravo to, pokazalo se presudno i dok je klupa Bugarske, predvođena sjajnim Avramovima, koji je upisao 20 poena, postigla 44 poena, klupa "zmajeva" je postigla sedam.

Osim Avramova u ekipi Bugarske se istakao Janev  sa 14, te Marinov sa 13 i Kostov sa 11 poena.

Na drugoj strani igra BiH je umnogome zavisila od prve petorke, pa je Halilović postigao 20, Sulejmanovič i Atić po 17, a Hasandić dodao 13 poena.

U ostalim susretima 3. kola u grupi K danas se još sastaju Češka i Francuska te Finska i Rusija.

Na tabeli vode Francuska je savladala Češku rezultatom 79:65 a u toku je duel Rusijae i Finske. 

Francuzi su prvi sa 17 bodova, slijede Česi sa 16 i Bugari sa tri, potom Rusi i Finci sa 12 bodova i utakmicom manje, te BIH sa 11 bodova iz devet odigranih mečeva.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar