СП: "Змајеви" пали у Ботевграду!

Аврамов носио Бугаре! Кошаркашка репрезентација БиХ поражена је од Бугарске 89:82 у Ботевграду у квалификацијама за Мундобаскет 2019. године.

Кошарка 30.11.2018 | 20:10
СП: "Змајеви" пали у Ботевграду!
Репрезентација БиХ поражена је од БУгарске 89:82 у мечу трећег кола квалификација Групе К за Мундобаскет 2019. године.

Подмлађена репрезентација БиХ са новим селектором Ведраном Боснићем одиграла је солидан меч, али није успјела да изненади Бугаре, иако су "змајеви" имали прилику да преломе меч у своју корист.

Врабац је промашио тројку при вођству БиХ 55:47, након чега су Бугари направили серију 11:0 и вратили се у меч, а потом преузели иницијативу.

Селектор Боснић у одсуству највећх звијезда Јусуфа Нуркића и Џанана Мусе, те још неколико повријеђених играча имао је на располагању подмлађену екипу, те много "краћу" клупу од Бугарске. 

управо то, показало се пресудно и док је клупа Бугарске, предвођена сјајним Аврамовима, који је уписао 20 поена, постигла 44 поена, клупа "змајева" је постигла седам.

Осим Аврамова у екипи Бугарске се истакао Јанев  са 14, те Маринов са 13 и Костов са 11 поена.

На другој страни игра БиХ је умногоме зависила од прве петорке, па је Халиловић постигао 20, Сулејманович и Атић по 17, а Хасандић додао 13 поена.

У осталим сусретима 3. кола у групи К данас се још састају Чешка и Француска те Финска и Русија.

На табели воде Француска је савладала Чешку резултатом 79:65 а у току је дуел Русијае и Финске. 

Французи су први са 17 бодова, слиједе Чеси са 16 и Бугари са три, потом Руси и Финци са 12 бодова и утакмицом мање, те БИХ са 11 бодова из девет одиграних мечева.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар