Ovako sada izgleda put "Orlova" do Kine...

Poraz u Tel Avivu produžio je stazu koju bi naša reprezentacija trebalo da pređe da bi se plasirala na Svetsko prvenstvo.  "Orlovi" zakomplikovali situaciju – kako mogu do Mundobasketa? Košarkaška reprezentacija Srbije zakomplikovala je situaciju u kvalifikacionoj grupi za Mundobasket 2019. godine.

Košarka 30.11.2018 | 20:40
Ovako sada izgleda put "Orlova" do Kine...
Srpska selekcija poražena je rezultatom 83:74 u Tel Avivu i tako znatno otežala dobijanje "vize" za Kinu.

Tim Aleksandra Đorđevića pred poslednaj tri meča ima skor 5-4, samo pobedu više od Izraela koji će gostovati u februaru u Beogradu.

Srbija sada mora da pobedi neporaženu Grčku u ponedeljak u "Pioniru" da bi na "pol" poziciji dočekala poslednji kvalifikacioni "prozor" u kojem će osim meča sa Izraelom, igrati i sa Estonijom u gostima.

Osim Grka, maksimalna je i Nemačka, koja je takođe obezbedile mesto na prvenstvu planete.

U prvom meču Srbija je izgubila od Grčke sa 70:63, a Estoniju je pobedila sa 91:65.

Izrael će u ponedeljak gostovati Gruziji, dok će u februarskom terminu kvalifikacija, osim sa "Orlovima", snage odmeriti i sa "Pancerima".

Gruzija i Estonija sastaju se u petak u duelu dve poslednjeplasirane selekcije u grupi, pa Gruzine potom čekaju okršaji sa Grcima i Estoncima.

Utakmice u poslednjem "prozoru" na program su 21. i 24. februara.

Bila je to "meč lopta", ali nije iskorišćena. Srbija je izgubila na gostovanju Izraelu i nije u petak popodne "overila" plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

Ekipa Saše Đorđevića ipak će morati dužim putem do Mundobasketa.

Posle poraza "orlova" u Tel Avivu, borba za treće mesto i poslednjeg putnika iz Grupe L je aktivnija nego do jutros. Iza odavno kvalifikovanih lidera, Nemačke i Grčke (po 8-0), i dalje se nalazi Srbija (5-4), ali sada samo sa pobedom više od Izraelaca (4-5).

Drugi utisak posle meča u Izraelu je i to da našoj reprezentaciji ne ide u prilog nezanemarljiva konačna razlika (83:74) i Đorđević je na konferenciji za novinare naglasio da mu je zasmetalo to što njegovi igrači nisu shvatali značaj tog podatka.

Sa druge strane, ni u razočaranosti zbog poraza ne bi trebalo smetnuti s uma da "orlovi" i dalje sami brinu o sudbini svog plasmana.

Jača za evroligaško krilo, Vladimira Lučića, i izuzetno potrebne plejmejkere Stefana Jovića i Vasilija Micića, srpska reprezentacija će u ponedeljak dočekati mirnu Grčku u Beogradu, četiri sata nakon što Izraelci zaigraju na teškom gostovanju u Gruziji.

Zatim će uslediti pauza do februara, kada će naš tim gostovati Estoniji, dok će Izraelci kod kuće igrati protiv Nemačke. Ako i u tom, pretposlednjem kolu, Srbija i Izrael budu aktivni u trci za treće mesto, onda će odlučivati njihov međusobni duel, koji će biti odigran u Beogradu u nedelju, 24. februara.

Zbog svega toga, i dalje se pitaju "orlovi" i to će važiti i u slučaju da se u ovu trku iz drugog plana vrati i Gruzija.

Svetsko prvenstvo je i dalje blizu, ali današnji poraz i Đorđevićeva opomena sa konferencije nakon meča jasno pozivaju na oprez.

Ovo su sve utakmice u Grupi L, zakazane do kraja kvalifikacija:

petak, 30. novembar:

Izrael - Srbija 91:65
Grčka - Nemačka 18.00
Estonija - Gruzija 18.00

ponedeljak, 3. decembar

Gruzija - Izrael
Nemačka - Estonija
Srbija - Grčka

četvrtak, 21. februar

Izrael - Nemačka
Estonija - Srbija
Grčka - Gruzija

nedelja, 24. februar

Nemačka - Grčka
Srbija - Izrael
Gruzija - Estonija

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar