Овако сада изгледа пут "Орлова" до Кине...

Пораз у Тел Авиву продужио је стазу коју би наша репрезентација требало да пређе да би се пласирала на Светско првенство.  "Орлови" закомпликовали ситуацију – како могу до Мундобаскета? Кошаркашка репрезентација Србије закомпликовала је ситуацију у квалификационој групи за Мундобаскет 2019. године.

Кошарка 30.11.2018 | 20:40
Овако сада изгледа пут "Орлова" до Кине...
Српска селекција поражена је резултатом 83:74 у Тел Авиву и тако знатно отежала добијање "визе" за Кину.

Тим Александра Ђорђевића пред последнај три меча има скор 5-4, само победу више од Израела који ће гостовати у фебруару у Београду.

Србија сада мора да победи непоражену Грчку у понедељак у "Пиониру" да би на "пол" позицији дочекала последњи квалификациони "прозор" у којем ће осим меча са Израелом, играти и са Естонијом у гостима.

Осим Грка, максимална је и Немачка, која је такође обезбедиле место на првенству планете.

У првом мечу Србија је изгубила од Грчке са 70:63, а Естонију је победила са 91:65.

Израел ће у понедељак гостовати Грузији, док ће у фебруарском термину квалификација, осим са "Орловима", снаге одмерити и са "Панцерима".

Грузија и Естонија састају се у петак у дуелу две последњепласиране селекције у групи, па Грузине потом чекају окршаји са Грцима и Естонцима.

Утакмице у последњем "прозору" на програм су 21. и 24. фебруара.

Била је то "меч лопта", али није искоришћена. Србија је изгубила на гостовању Израелу и није у петак поподне "оверила" пласман на Светско првенство у Кини.

Екипа Саше Ђорђевића ипак ће морати дужим путем до Мундобаскета.

После пораза "орлова" у Тел Авиву, борба за треће место и последњег путника из Групе Л је активнија него до јутрос. Иза одавно квалификованих лидера, Немачке и Грчке (по 8-0), и даље се налази Србија (5-4), али сада само са победом више од Израелаца (4-5).

Други утисак после меча у Израелу је и то да нашој репрезентацији не иде у прилог незанемарљива коначна разлика (83:74) и Ђорђевић је на конференцији за новинаре нагласио да му је засметало то што његови играчи нису схватали значај тог податка.

Са друге стране, ни у разочараности због пораза не би требало сметнути с ума да "орлови" и даље сами брину о судбини свог пласмана.

Јача за евролигашко крило, Владимира Лучића, и изузетно потребне плејмејкере Стефана Јовића и Василија Мицића, српска репрезентација ће у понедељак дочекати мирну Грчку у Београду, четири сата након што Израелци заиграју на тешком гостовању у Грузији.

Затим ће уследити пауза до фебруара, када ће наш тим гостовати Естонији, док ће Израелци код куће играти против Немачке. Ако и у том, претпоследњем колу, Србија и Израел буду активни у трци за треће место, онда ће одлучивати њихов међусобни дуел, који ће бити одигран у Београду у недељу, 24. фебруара.

Због свега тога, и даље се питају "орлови" и то ће важити и у случају да се у ову трку из другог плана врати и Грузија.

Светско првенство је и даље близу, али данашњи пораз и Ђорђевићева опомена са конференције након меча јасно позивају на опрез.

Ово су све утакмице у Групи Л, заказане до краја квалификација:

петак, 30. новембар:

Израел - Србија 91:65
Грчка - Немачка 18.00
Естонија - Грузија 18.00

понедељак, 3. децембар

Грузија - Израел
Немачка - Естонија
Србија - Грчка

четвртак, 21. фебруар

Израел - Немачка
Естонија - Србија
Грчка - Грузија

недеља, 24. фебруар

Немачка - Грчка
Србија - Израел
Грузија - Естонија

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар