EL: Armani bez Nedovića poražen od Žalgirisa!

Košarkaši Žalgirisa savladali su Armani na domaćem terenu rezultatom 83:78 u desetom kolu Evrolige.  Erikson vibrirao u Istanbulu! Fenjer i dalje u rukama košarkaša Darušafake.  Dejvis i Volters > Džejms i Gudaitis! Vladimir Micov vrlo dobar, Žalgiris slavio u Kaunasu.

Košarka 29.11.2018 | 21:45
EL: Armani bez Nedovića poražen od Žalgirisa!
Gostima iz Milana je ovo bio drugi poraz zaredom, dok je Žalgiris upisao prvu pobedu posle tri izgubljena meča.

Armani nije bio puno lošiji od protivnika, ali je totalno podbacio u drugoj četvrtini, koju je izgubio sa nerealnih 22:8.

Američki košarkaš Brendon Dejvis je još jednom pokazao klasu, te je vodio svoju ekipu do pobede sa 27 poena i deset skokova. Pored njega kod tima iz "zelene šume" istakao se i Nejt Volters sa 11 poena i po sedam skokova i asistencija.

U Armaniju je najefikasniji bio Majk Džejms koji je odigrao standardno – postigao je veliki broj poena (17), ali je loše šutira (6/17). Vladimir Micov i Mindaugas Kuzminskas imali su po 14 poena, dok je Arturas Gudaitis imao 16, uz sedam skokova.

Nemanja Nedović nije igrao zbog povrede.

Žalgiris je izašao iz krize!

Zvanično treći klub Evrope arhivirao je nesrećne poraze od Barselone, CSKA i Himkija u poslednje dve sedmice i trijumfom nad Olimpijom rezultatom 83:78 vratio stari sjaj.

Brutalnu utakmicu odigrao je Brendon Dejvis! Ponajbolji igrač Žalgirisa u ovoj i prošloj sezoni dominirao je parketom protiv skupocenog sastava iz Milana i na kraju imao strašan dabl-dabl. Za nešto manje od 29 minuta Dejvis je ubacio čak 27 poena (11/15 za dva), na šta je dopisao još deset skokova, četiri asistencije i ukradenu loptu, za ukupni indeks korisnosti – 35!

Poređenja radi, iza Dejvisa najefikasniji igrač Žalgirisa bio je Nejt Volters sa 11 poena, ali i po sedam asistencija i uhvaćenih lopti. Njih dvojica su zajedno anulirali učinak Majka Džejmsa (17p, 7as) i Arturasa Gudaitisa (16p, 7sk), dok je ostatak ekipe učinio dovoljno da se obezbedi pobeda.

Utakmica se rešavala u završnih minut i po. Posle koša Vladimira Micova kojim je Olimpija stigla na samo dva poena minusa (77:75), Dejvis uspeo da izvuče faul iz kojeg je ubacio jedno slobodno bacanje. Micovu sledećem napadu nije bio precizan za tri poena, što je Volters pokupio i onda pretrčao ceo teren i završio akciju za 80:75, na 38 sekundi pre kraja. Gosti su ponovo okušali svoju sreću sa distance, a ovog puta Kurtis Džerels nije bio precizan, što je Dejvis kaznio i tako praktično rešio utakmicu. 

Vladimir Micov je bio vrlo dobar uprkos porazu i meč je završio sa 14 poena (5/13 iz igre), uz četiri skoka, tri asistencije i ukradenu loptu.  

Košarkaški Gran Kanarije pobedili su u gostima Darušafaku sa 75:71.

Španski tim dosta se mučio u prvom poluvremenu, ali je dobrom trećom četvrtinom uspeo da dođe do preokreta, a potom u neizvesnoj završnici reši pitanje pobednika.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Markus Erikson sa 23 poena, dok je Anžej Pasečniks dodao 17, uz osam skokova.

S druge strane jedini dvocifren u ekipi Darušafake bio je Rejk Mekalum postigao 13.

Gran Kanarija je 13. sa tri pobede i sedam poraza, dok je Darušafaka poslednja sa svega jednim trijumfom i devet poraza.

Ponadali su se navijači Darušafake – ono malo što ih ima – da će posle mesec i po dana konačno dočekati drugu pobedu turskog tima. Međutim, Magnusu Eriksonu je zazvonio alarm i na vreme se probudio da povede Gran Kanariju do preokreta. Blistava treća deonica španskog tima bila je dovoljna za pobedu od 75:71 u 10. kolu Evrolige.

Prvo poluvreme pripalo je domaćem timu, koji je imao dvocifrenu prednost (44:34) i ljubomorno je čuvao do nekih tri i kusur minuta pre kraja treće četvrtine. Međutim, ond pet vezanih poena Eriksona i serija gostiju od 10:0 za izjednačenje. U toj trećoj deonici 11 poena nekada velike Barselonine nade.

U poslednjoj četvrtini rezultatska klackalica sve dok Di Džej Stroberi nije ubacio pet poena u nizu, aErikson još dva – jedina njegova u poslednjem kvartalu - pa je Gran Kanarija odmakla na 73:65 što se ispostavilo kao odlučujuća serija.

Erikson je meč završio sa 23 poena, veliku podršku imao je u Anžejsu Pasečniksu (17 koševa i osam skokova), dok se Stroberi zaustavio na 10. Nikola Radičević je na parketu proveo 22 minuta, ubacio je tri poena, imao tri asistencije, ali i četiri izgubljene lopte.

Na drugom kraju terena, dvocifren je bio samo Rej Mekalum sa 13 koševa. Premalo da bi se Gran Kanarija zaustavila na putu ka trećoj pobedi u Evroligi.

Evroliga, deseto kolo:

Darušafaka – Gran Kanarija 71:75
Žalgiris – Armani 83:78

20.05 Makabi – Bajern
21.00 Real Madrid – CSKA Moskva

petak:

18.00 Himki – Panatinaikos
18.30 Efes – Barselona
20.30 Olimpijakos – Budućnost
21.00 Barselona – Fenerbahče

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar