ЕЛ: Армани без Недовића поражен од Жалгириса!

Кошаркаши Жалгириса савладали су Армани на домаћем терену резултатом 83:78 у десетом колу Евролиге.  Ериксон вибрирао у Истанбулу! Фењер и даље у рукама кошаркаша Дарушафаке.  Дејвис и Волтерс > Џејмс и Гудаитис! Владимир Мицов врло добар, Жалгирис славио у Каунасу.

Кошарка 29.11.2018 | 21:45
ЕЛ: Армани без Недовића поражен од Жалгириса!
Гостима из Милана је ово био други пораз заредом, док је Жалгирис уписао прву победу после три изгубљена меча.

Армани није био пуно лошији од противника, али је тотално подбацио у другој четвртини, коју је изгубио са нереалних 22:8.

Амерички кошаркаш Брендон Дејвис је још једном показао класу, те је водио своју екипу до победе са 27 поена и десет скокова. Поред њега код тима из "зелене шуме" истакао се и Нејт Волтерс са 11 поена и по седам скокова и асистенција.

У Арманију је најефикаснији био Мајк Џејмс који је одиграо стандардно – постигао је велики број поена (17), али је лоше шутира (6/17). Владимир Мицов и Миндаугас Кузминскас имали су по 14 поена, док је Артурас Гудаитис имао 16, уз седам скокова.

Немања Недовић није играо због повреде.

Жалгирис је изашао из кризе!

Званично трећи клуб Европе архивирао је несрећне поразе од Барселоне, ЦСКА и Химкија у последње две седмице и тријумфом над Олимпијом резултатом 83:78 вратио стари сјај.

Бруталну утакмицу одиграо је Брендон Дејвис! Понајбољи играч Жалгириса у овој и прошлој сезони доминирао је паркетом против скупоценог састава из Милана и на крају имао страшан дабл-дабл. За нешто мање од 29 минута Дејвис је убацио чак 27 поена (11/15 за два), на шта је дописао још десет скокова, четири асистенције и украдену лопту, за укупни индекс корисности – 35!

Поређења ради, иза Дејвиса најефикаснији играч Жалгириса био је Нејт Волтерс са 11 поена, али и по седам асистенција и ухваћених лопти. Њих двојица су заједно анулирали учинак Мајка Џејмса (17п, 7ас) и Артураса Гудаитиса (16п, 7ск), док је остатак екипе учинио довољно да се обезбеди победа.

Утакмица се решавала у завршних минут и по. После коша Владимира Мицова којим је Олимпија стигла на само два поена минуса (77:75), Дејвис успео да извуче фаул из којег је убацио једно слободно бацање. Мицову следећем нападу није био прецизан за три поена, што је Волтерс покупио и онда претрчао цео терен и завршио акцију за 80:75, на 38 секунди пре краја. Гости су поново окушали своју срећу са дистанце, а овог пута Куртис Џерелс није био прецизан, што је Дејвис казнио и тако практично решио утакмицу. 

Владимир Мицов је био врло добар упркос поразу и меч је завршио са 14 поена (5/13 из игре), уз четири скока, три асистенције и украдену лопту.  

Кошаркашки Гран Канарије победили су у гостима Дарушафаку са 75:71.

Шпански тим доста се мучио у првом полувремену, али је добром трећом четвртином успео да дође до преокрета, а потом у неизвесној завршници реши питање победника.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Маркус Ериксон са 23 поена, док је Анжеј Пасечникс додао 17, уз осам скокова.

С друге стране једини двоцифрен у екипи Дарушафаке био је Рејк Мекалум постигао 13.

Гран Канарија је 13. са три победе и седам пораза, док је Дарушафака последња са свега једним тријумфом и девет пораза.

Понадали су се навијачи Дарушафаке – оно мало што их има – да ће после месец и по дана коначно дочекати другу победу турског тима. Међутим, Магнусу Ериксону је зазвонио аларм и на време се пробудио да поведе Гран Канарију до преокрета. Блистава трећа деоница шпанског тима била је довољна за победу од 75:71 у 10. колу Евролиге.

Прво полувреме припало је домаћем тиму, који је имао двоцифрену предност (44:34) и љубоморно је чувао до неких три и кусур минута пре краја треће четвртине. Међутим, онд пет везаних поена Ериксона и серија гостију од 10:0 за изједначење. У тој трећој деоници 11 поена некада велике Барселонине наде.

У последњој четвртини резултатска клацкалица све док Ди Џеј Стробери није убацио пет поена у низу, аЕриксон још два – једина његова у последњем кварталу - па је Гран Канарија одмакла на 73:65 што се испоставило као одлучујућа серија.

Ериксон је меч завршио са 23 поена, велику подршку имао је у Анжејсу Пасечниксу (17 кошева и осам скокова), док се Стробери зауставио на 10. Никола Радичевић је на паркету провео 22 минута, убацио је три поена, имао три асистенције, али и четири изгубљене лопте.

На другом крају терена, двоцифрен је био само Реј Мекалум са 13 кошева. Премало да би се Гран Канарија зауставила на путу ка трећој победи у Евролиги.

Евролига, десето коло:

Дарушафака – Гран Канарија 71:75
Жалгирис – Армани 83:78

20.05 Макаби – Бајерн
21.00 Реал Мадрид – ЦСКА Москва

петак:

18.00 Химки – Панатинаикос
18.30 Ефес – Барселона
20.30 Олимпијакос – Будућност
21.00 Барселона – Фенербахче

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар