FS BiH osudio postupke Ognjena Vranješa!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u saopštenju za javnost osudio je postupke reprezentativca BiH Ognjena Vranješa koji je "neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani".

Fudbal 29.11.2018 | 20:15
FS BiH osudio postupke Ognjena Vranješa!
"Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže FS BiH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama", saopšteno je iz Saveza.

Iz Saveza ističu da su Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

"FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i u FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza".

Vranješ je nedavno istetovirao lik četničkog vojvode Momčila Đujića, a prije nekoliko godina je napravio tetovažu Republike Srpske, koju je kasnije prepravio. Nakon utakmice grupne faze Lige šampiona između AEK-a i Ajaksa, Vranješ je pozdravio divljanje navijača na tribinama porukom na instagramu "Dobro došli u pakao", uz sliku vatre uzrokovane bacanjem molotovljevog koktela.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VETERAN

29.11.2018 21:06

hajmo za srbiju,nama ne smeta....

ODGOVORITE
Name

БУДУЋНОСТ СРПСКЕ

30.11.2018 09:01

ВОЈВОДА ЂУЈИЋ СЕ БОРИО ПРОТИВ: 1)НАЦИЗМА 2)ФАШИЗМА 3)КОМУНИЗМА И 4)УСТАШТВА (овдје је и БАЛИЈИЗАМ). И у војсци Краљевине је било и доста војника других народности ( посебно Словенаца). Тако да научите сви који ово нисте знали до сад.

ODGOVORITE