ФС БиХ осудио поступке Огњена Врањеша!

Фудбалски савез Босне и Херцеговине у саопштењу за јавност осудио је поступке репрезентативца БиХ Огњена Врањеша који је "непримјереним порукама и тетоважама нарушио углед Савеза и репрезентације чије боје брани".

Фудбал 29.11.2018 | 20:15
ФС БиХ осудио поступке Огњена Врањеша!
"Оштро и безрезервно осуђујемо шокантно понашање репрезентативца Огњена Врањеша, јер његове поруке, без обзира на који начин су изражене, нису у духу вриједности за које се залаже ФС БиХ и не представљају особине истинског спортисте који треба да буде узор млађим генерацијама", саопштено је из Савеза.

Из Савеза истичу да су Врањешова борбеност и однос на терену до сада били неупитни, међутим, његово понашање изван терена није прихватљиво и не одражава ставове, политику и циљеве Савеза и репрезентације која на најбољи начин представља Босну и Херцеговину у свијету.

"ФС БиХ недвосмислено осуђује све облике величања фашизма и његових присталица који наносе штету не само Савезу и репрезентацији већ и цијелој земљи. Приоритет сваког истинског спортисте треба да буде борба против расизма, дискриминације, насиља, говора мржње па тако и у ФС БиХ очекују да сви репрезентативци буду носиоци нових напредних идеја и прогреса, а не рушитељи темеља на којима почива јединство и интегритет Савеза".

Врањеш је недавно истетовирао лик четничког војводе Момчила Ђујића, а прије неколико година је направио тетоважу Републике Српске, коју је касније преправио. Након утакмице групне фазе Лиге шампиона између АЕК-а и Ајакса, Врањеш је поздравио дивљање навијача на трибинама поруком на инстаграму "Добро дошли у пакао", уз слику ватре узроковане бацањем молотовљевог коктела.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВЕТЕРАН

29.11.2018 20:06

хајмо за србију,нама не смета....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУДУЋНОСТ СРПСКЕ

30.11.2018 08:01

ВОЈВОДА ЂУЈИЋ СЕ БОРИО ПРОТИВ: 1)НАЦИЗМА 2)ФАШИЗМА 3)КОМУНИЗМА И 4)УСТАШТВА (овдје је и БАЛИЈИЗАМ). И у војсци Краљевине је било и доста војника других народности ( посебно Словенаца). Тако да научите сви који ово нисте знали до сад.

ОДГОВОРИТЕ