Dortmund ne računa više na Kagavu!

Od januara Štutgart ili Španija? Japanac svestan da napušta Vestfalen.

Fudbal 29.11.2018 | 15:00
Dortmund ne računa više na Kagavu!
Borusija iz Dortmunda igra sjajno ove sezone i sigurno gazi ka titulu koja bi prekinula šestogodišnju dominaciju Bajerna. Lusijan Favr "utegao" je Milionere baš po ukusu navijača. Ekipa je najefikasnija u Bundesligi, ali ima i drugu najbolju odbranu, pa se može reći da šampion Evrope iz 1996. dominira nemačkim fudbalom u pravom smislu te reči. E sad, Šinđija Kagave nema baš među zaslužnima za izvanredne rezultate, a radi se o jednom od najzvučnijih imena u timu. Favr prednost daje mladim igračima i sva je prilika da će Japanac već u januaru promeniti sredinu. 

Kako javljaju nemački mediji za Kagavu je zainteresovan Štutgart, koji pošto potom mora "debelo" da se pojača kako bi opstao u ligi, ali omaleni vezista kaže da ima drukčije planove...

"Ne mogu da završim karijeru, a da ne zaigram u Španiji. To zaista želim da uradim i uradiću", poručio jeKagava u izjavi za jedan japanski dnevnik. 

On otvoreno i pošteno govori o svojoj trenutnoj situaciji u Dortmundu, gde je potpuno skrajnut. Od početka sezone odigrao je samo 98 minuta u Bundesligi. Mnogo više nastupa za rezervni tim u Borusije u regionalnoj ligi.

"Želim da pronađem rešenje za ovu situaciju. Jedan od načina da se to reši jeste da odem iz kluba, da promenim tim. Nemam šta da izgubim", kratko i jasno poručio je Kagava. 

Podsetimo, Japanac je stigao u Borusiju iz Serezo Osake pre osam godina kao slobodan igrač. U Mančester Junajted otišao je 2012. za 16.000.000, a onda se posle samo dve godine vratio za svega 8.000.000 evra. Ako i bude odlazio to sigurno neće biti za manje od 7-8.000.000 evra, tako da će Borusija moći da se pohvali da je na njemu dva puta sasvim fino zaradila... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar