Novo štopersko čudo!

Inter i Juventus, Mančester Junajted i Totenhem…! U Sampdoriji zasijala nova zvezda.

Fudbal 04.12.2018 | 20:00
Novo štopersko čudo!
Talentovni mladi štoperi su na ceni, a oko nekolicine poput De Lihta, Milenkovića ili Rubena Dijaša koplja lome najveći evropski klubovi. Izgleda da je pozicija štopera najdeficitiranija za velike klubove i zato je ogromna konkurencija kada se pojavi neko novo ime.

A pojavilo se još jedno!

Danski defanzivac Joakim Andersen iz Sampdorije je jedno od otkrića sezone. Došao je tiho u Đenovu pre godinu i kusur dana za samo 1.400.000 evra, a danas vredi 20 puta više!

Prethodne sezone je malo igrao, navikavao se na novi klub i sredinu, da bi ove eksplodriao. Ima 22 godine, visok je 190 centimetara i ove sezone je odigrao svaki meč za Sampdoriju. Podsetimo, na sličan način je Sampdorija pre dve godine lansirala Milana Škrinijara koji je došao kao anonimus, a potom otišao za velike pare u Inter i tamo postao jedan od najboljih štopera Evrope.

Dovoljno da se za njega zalepe neki od največih evropskih klubova. Juventus, Inter, Totenhem i Mančester Junajted su već krenuli u lov na Andersenov autogram.

Juventus je već ponudio 25.000.000 evra za Danca uz predlog da ga ostavi na pozajmicu do kraja sezone ili čak u narednih godinu i po dana. Sampdorija je glatko odbila. Inter je takođe ozbiljno zagrizao i čeka se konkretna ponuda novog direktora Marote. Andersen nije toliko neophodan Nerazurima, koliko ih je strah da ne pojača konkurenciju.

Totenhemovi skauti su nekoliko puta gledali Andersena i poslali signal Poketinu da hitno reaguje i da krene u akciju dok bogatiji klubovi još nisu stegli obruč. Totenhem bi uskoro mogao da ostane bezAldervajrelda i Vertongena, tako da bi Andersen predstavljao budućnost štoperske linije uz Sančeza iFojta.

A zainteresovan je i Mančester junajted. Murinjo ima u planu da potpuno rekonstruiše poslednju liniju. Na prodaju su Roho i Baji, ugovori ističu Smolingu i Džonsu, tako da je siguran samo Lindelef. Murinjo je podvukao Milenkovića i Andersena kao glavne želje.

Sampdorija  se neće mnogo kockati i verovatno će narednog leta prihvaiti najbolju ponudu koja dođe. Kao što je bilo sa Škrinijarom… A cena neće biti ispod 30.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar