Ново штоперско чудо!

Интер и Јувентус, Манчестер Јунајтед и Тотенхем…! У Сампдорији засијала нова звезда.

Фудбал 04.12.2018 | 20:00
Ново штоперско чудо!
Талентовни млади штопери су на цени, а око неколицине попут Де Лихта, Миленковића или Рубена Дијаша копља ломе највећи европски клубови. Изгледа да је позиција штопера најдефицитиранија за велике клубове и зато је огромна конкуренција када се појави неко ново име.

А појавило се још једно!

Дански дефанзивац Јоаким Андерсен из Сампдорије је једно од открића сезоне. Дошао је тихо у Ђенову пре годину и кусур дана за само 1.400.000 евра, а данас вреди 20 пута више!

Претходне сезоне је мало играо, навикавао се на нови клуб и средину, да би ове експлодриао. Има 22 године, висок је 190 центиметара и ове сезоне је одиграо сваки меч за Сампдорију. Подсетимо, на сличан начин је Сампдорија пре две године лансирала Милана Шкринијара који је дошао као анонимус, а потом отишао за велике паре у Интер и тамо постао један од најбољих штопера Европе.

Довољно да се за њега залепе неки од највечих европских клубова. Јувентус, Интер, Тотенхем и Манчестер Јунајтед су већ кренули у лов на Андерсенов аутограм.

Јувентус је већ понудио 25.000.000 евра за Данца уз предлог да га остави на позајмицу до краја сезоне или чак у наредних годину и по дана. Сампдорија је глатко одбила. Интер је такође озбиљно загризао и чека се конкретна понуда новог директора Мароте. Андерсен није толико неопходан Неразурима, колико их је страх да не појача конкуренцију.

Тотенхемови скаути су неколико пута гледали Андерсена и послали сигнал Покетину да хитно реагује и да крене у акцију док богатији клубови још нису стегли обруч. Тотенхем би ускоро могао да остане безАлдервајрелда и Вертонгена, тако да би Андерсен представљао будућност штоперске линије уз Санчеза иФојта.

А заинтересован је и Манчестер јунајтед. Мурињо има у плану да потпуно реконструише последњу линију. На продају су Рохо и Баји, уговори истичу Смолингу и Џонсу, тако да је сигуран само Линделеф. Мурињо је подвукао Миленковића и Андерсена као главне жеље.

Сампдорија  се неће много коцкати и вероватно ће наредног лета прихваити најбољу понуду која дође. Као што је било са Шкринијаром… А цена неће бити испод 30.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар