Borusijin "Rols Rojs" je već sad uspješniji nego prošle sezone!

Napadač Borusije Dortmund Marko Rojs po mnogima je najzaslužniji za odlične rezultate "milionera" u ovoj sezoni.

Fudbal 12.11.2018 | 20:00
Borusijin "Rols Rojs" je već sad uspješniji nego prošle sezone!
Sa nova dva pogotka iz derbija sa Bajernom izdigao se na čelo liste strelaca Bundeslige koje deli sa Pakom Alkaserom i Francuzom Alesanom Pleom iz Menhengladbaha.

Zvuči neverovatno ali 29-godišnji Rojs je već sada, 11. novembra nadmašio sopstvenu statistiku iz cele prethodne sezone i to u svim segmentima, po minutaži, golovima, asistencijama.

Marko je prošle sezone, čiji je veći deo propustio zbog povreda sa povredama, igrao na 17 utakmica u svim takmičenjima i postigao devet golova uz dve asistencije, za ukupno 1.388 minuta na terenu. 

Ove sezone je već odigrao isti broj utakmica (17), ali je postigao 11 golova i tome dodao sedam asistencija, uz 1.474 minuta na terenu. 

"Bio je to neverovatan meč, bilo je zabavno biti njegov deo. Pobedili smo Bajern tako da nema na šta da se požalimo. Pritiski su nas u drugom delu, ali verovali smo u sopstvene snage i to se isplatilo", rekao je Rojs. 

Iskusni Rojsa dobro zna da se titula ne osvaja u novembru, zato i upozorava da prave bitke tek predstoje. 

"Naša prednost na tabeli ne znači ništa. Lepo je biti ispred Bajerna koji ima snažan tim, ali prerano je govoriti možemo li da osvojimo titulu ili ne. Ovo je tim u kojem svi radimo jedni za druge, osećam se dobro i igram na svojoj omiljenoj poziciji. Postigao sam dva gola, ali i promašio iz dve šanse, bilo bi mnogo bolje da sam pogodio i to", zaključio je nosilac igre "milionera".

Učinak Rojsa (sva takmičenja)

2017/18

Minutaža 1.388
Utakmica 17
Golovi 9
Asistencije 2

2018/19

Minutaža 1.474
Utakmica 17
Golovi 11
Asistencije 7

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar